Selfie Yapan Şehzade Heykeline Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Selfie Yapan Şehzade Heykeline Yoğun İlgi

Amasya'da Yeşilırmak kıyısına dikilen selfie yapan şehzade heykeli, turistlerin yoğun ilgisini çekerken; "Selfie çeken şehzade" heykeli, sosyal medyayı yıktı.

09.05.2015 16:31  Güncelleme: 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Belediyesi tarafından yaptırılıp Yeşilırmak kenarına dikilen selfie yapan şehzade heykeli, şehre gelen turistlerin ilgi odağı oldu. Heykelin fotoğrafı sosyal medyada yayılınca vatandaşlar, heykelin olduğu bölgeye akın etti.

TURİSTLER SELFİE YAPTI

Şehre gelen turistler, heykelin dikildiği ilk saatlerden itibaren gün boyunca etrafında toplanıp sırayla fotoğraf çektirip selfie yaptı. Arkadaşlarıyla birlikte Çorum'dan gelen Dilek Tuna, "Çok güzel kesinlikle. Değişik olmuş" dedi.

"FARKLI BİR DÜŞÜNCE"

Amasya'nın Osmanlı İmparatorluğu döneminde Şehzadeler Şehri olduğunu anlatan Amasya Üniversitesi öğrencisi Ali Torun da, "Kötü bir düşünce olduğunu düşünmüyorum. Espri mahiyetinde. Güzel olmuş. Farklı bir düşünce. Buraya gelen turistlerin ilgisini çekmek adına bence güzel olmuş" diye konuştu.

HEYKELİ KİM YAPTIRDI?

Osmanlı döneminde, şehzadelerin görev yaptığı en önemli sancaklardan biri olan Amasya'da yapılan bu heykelin, Amasya Belediyesi tarafından yaptırıldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in heykelin tanıtımıyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

Akbaş, büyük ilgi gören heykelin herhangi bir şehzadeye ait olmadığını söyledi.

Selfie Yapan Şehzade Heykeline Yoğun İlgi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Selfie Yapan Şehzade Heykeline Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • muraty: onu tasarlıyanın türklüğünden şüpe duyarım 11 3 Yanıtla
  • '''''': bir tarihçi olarak hiç doğru bulmuyorum espri yapacak başka bir şey yok sanki. . . . 8 3 Yanıtla
  • : Çok iyi olmuş.Turistik açıdan çok önemli.Dünyada bir ilk.Turistlerin ilgisini çekicek ve gelenler olacak.Buda ekonomimizi geliştircek 1 7 Yanıtla
  • X-men: AKP'li zihniyetin atalarına saygısı ancak bu kadar olur. 6 1 Yanıtla
  • amasya 05: bunu yapanlar zatenTürklüğüe allerjisi olan insanlar 5 0 Yanıtla
  • Real: Yazıklar olsun 1 3 Yanıtla
  • KEŞİF: SELFİYEYİDE AMERİKAYI DA ŞEHZADELER KEŞFETMİŞ. 2 1 Yanıtla
  • Akapesever: Akapenin sanat anlayışı bir meczup robot diker sonra dinazor diğeri selfie çeken şehzade. Osmanlı'ya solcular dalga geçse yeri Göğü inletirsiniz bu kripto Müslüman görünümlü ahlaksızlar yapınca padişahım çok yaşa. Ulan bin beter olun be. 1 2 Yanıtla
  • varlıgım türk varlıgına armagan olsun: Dine makara mukara türklüge selfi al sana yeni türkiye ..millet hep br agızdan meee 3 0 Yanıtla
  • 1: Cok ilginc 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Borçlar Bahane Olmayacak
    16:16 Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Borçlar Bahane Olmayacak

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan Belediyesi'nin 334 milyon 921 bin TL borcu olduğunu açıkladı. Gürbüz, borçların halka hizmet etmelerine engel olmayacağını belirtti ve Elbistan'ın daha güzel günler beklediğini söyledi.

  • 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır
    16:15 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır

    1969 Bilecik Spor Kulübü, yarın oynayacağı Çeşme Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başladı. Kırmızı Şimşekler'de hedef 3 puan olurken, sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

  • Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı
    16:12 Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı

    Denizli'nin Çameli ilçesinde etkili olan kuvvetli fırtına, seralarda, kapalı halı sahalarda ve bazı işletmelerde hasara neden oldu. Belediye başkanı Cengiz Arslan, hasar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

  • Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi
    16:09 Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi

    Edirne'de yapılan okullar arası bisiklet yol yarışına minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 45 öğrenci katıldı. Yarışta öğrenciler büyük bir rekabet içinde mücadele etti. Yarışlarda Bisiklet Federasyonuna bağlı 5 hakem görev yaptı ve güvenlik önlemleri alındı. Yarışlar başarılı bir şekilde sonuçlandı ve dereceye giren öğrencilere sertifika, madalya ve kupa verildi.

  • Çorum'un İskilip ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için mevlit okutuldu
    16:08 Çorum'un İskilip ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için mevlit okutuldu

    Şırnak'ta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için İskilip Köprübaşı Camisi'nde mevlit okutuldu. Mevlit programına İskilip Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Müftüsü, AK Parti Çorum İl Başkanı ve vatandaşlar katıldı. Cami çıkışında mevlide katılanlara lokum ikram edildi.

  • Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli yakalandı
    16:08 Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

    Gaziantep'te İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkogüç' operasyonunda, 670 personel ve özel harekat polislerinin katılımıyla 15 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda bir miktar uyuşturucu ele geçirilirken, 5 şüpheli yakalandı. Ayrıca, mahallede yapılan kontrollerde 8 zanlı gözaltına alındı.

  • Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
    16:08 Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

    Van'ın Gevaş ilçesinde oyun oynarken dengesini kaybeden 3 yaşındaki Eylül Suratlı, dereye düştü. Akıntıya kapılarak gözden kaybolan çocuğun cansız bedeni, yapılan çalışmalar sonucunda 1 kilometre uzakta bulundu ve otopsi için Gevaş Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

  • Bursa'da etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi
    16:04 Bursa'da etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi

    Bursa'da etkili olan rüzgar nedeniyle kent merkezinde bir ağaçtan kopan dal, otomobilin tavanına düştü. Neyse ki olayda can kaybı yaşanmadı. Vatandaşlar da rüzgarın etkisiyle zor anlar yaşadı. Bursa Valiliği, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.


Advertisement