Son dakika haber: Selimiye Camisi'nde ramazan öncesi dezenfeksiyon, bahçesinde temizlik ve düzenleme çalışması yapıldı - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber: Selimiye Camisi'nde ramazan öncesi dezenfeksiyon, bahçesinde temizlik ve düzenleme çalışması yapıldı

Edinilen son dakika haberine göre Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde ramazan için hazırlıklar yapılmaya başlandı.

07.04.2021 13:21  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde ramazan için hazırlıklar yapılmaya başlandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında camide dezenfeksiyon, bahçesinde de temizlik ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi.

Namaz kılmak için hazırlanan sosyal mesafe bantları da yenilendi.

Edirne Müftüsü Alettin Bozkurt, camide gazetecilere yaptığı açıklamada, Selimiye'nin çok sayıda ziyaretçi ağırladığını söyledi.

Bu kapsamda ramazan öncesi ek tedbirler de aldıklarını belirten Bozkurt, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımız camiye maskeli, el dezenfektanını kullandıktan sonra girebiliyor. Görevlilerimiz vatandaşları kurallara uymaları yönünde sık sık uyarıyor. Namaz kılınacak alanlar sosyal mesafeye dikkat edecekleri şekilde hazır hale getirildi. Tüm camilerimizde bu hazırlıklar yapıldı. İçişleri Bakanımızın da söylediği gibi şu anda en güvenli yerler camilerdir. Kardeşlerimiz 5 vakit namazda camimizi ziyaret edebilir."

Teravih namazının evde kılınacağını ifade eden Bozkurt, ramazanda camide düzenlenecek etkinliklerin salgın tedbirleri kapsamında canlı yayınla da aktarılacağını kaydetti.

Bir gazetecinin "Aşı orucu bozar mı?" sorusuna Bozkurt, "Aşı orucu bozmaz. Diyanet İşleri Başkanımız da açıklamasında bunu söyledi. Gerek koronavirüs aşısı gerekse diğer aşılarda iğne orucu bozmuyor." diye konuştu.

İslam'da can güvenliği ve insanın önemli olduğunu dile getiren Bozkurt, sırası gelen vatandaşların ramazanda da aşılarını olabileceğini kaydetti.

Son dakika haber: Selimiye Camisi\'nde ramazan öncesi dezenfeksiyon, bahçesinde temizlik ve düzenleme çalışması yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haber: Selimiye Camisi'nde ramazan öncesi dezenfeksiyon, bahçesinde temizlik ve düzenleme çalışması yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.

  • Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'
    11:18 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde şerit dışından giderek araçları geçen motorlu kuryeyi durduran polis, kuryeyi otomobil sürücüleri ve trafik hakkında uyardı. Polis ile motokurye arasındaki diyalog kask kamerasına yansıdı. Polis, kuryeye 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma' dedi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Advertisement