Sema Gösterisi İtalya'daki Türkleri Mest Etti - Son Dakika
Dünya

Sema Gösterisi İtalya'daki Türkleri Mest Etti

Sema Gösterisi İtalya\'daki Türkleri Mest Etti

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Milano’da Din Hizmetleri Ataşeliği organizasyonuyla konser ve sema gösterisi düzenledi.

01.02.2016 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Milano'da Din Hizmetleri Ataşeliği organizasyonuyla konser ve sema gösterisi düzenledi.

Milano yakınlarında düzenlenen etkinliğe İtalya'da değişik şehirlerde yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı katıldı. Milano Başkonsolosluğu'na bağlı ataşeliğin organizasyonunda kış kermesi de yapılırken konser ve sema gösterisi öncesi DİTİB Milano Camii'nde eğitim alan çocuklar bir de mini konser verdi. Ardından sahne alan Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu konseri ve düzenlenen sema gösterisi salonu dolduranlar tarafından ilgiyle izlendi.

Konser ve sema gösterisi etkinliğiyle çok sayıda Türk vatandaşıyla bir araya gelen Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Hami Aksoy, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Barış ve kardeşliğe hasret olan dünyamızda Mevlana'nın bilinip tanınmasına daha fazla ihtiyaç duyulduğuna inanıyoruz" ifadesinde bulundu. Başkonsolos Aksoy, Türk vatandaşlarına 2016 yılı sonunda açılacak yeni konsolosluk binasının müjdesini de verdi.

Sema gösterisini sadece televizyondan görmüş olan vatandaşlardan aldıkları yoğun talep üzerine organizasyon kararı aldıklarına belirten Milano DİTİB Camii İmamı Yusuf Arslan, "Vatandaşlarımızın bu isteğine cevap vermiş olmaktan mutluyuz. Tüm Kuzey İtalya'dan ve çok uzak şehirlerden yoğun katılım oldu" dedi ve İtalyan politikacı, gazeteci ve papazların katılımından da duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kültür Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü Fahri Özçakıl ise gösteri sonrasında yaptığı açıklamada, "Topluluğumuz Hz. Mevlana'yı, Mevlevi kültürünü sema mukabelesi ile yurt içinde ve yurt dışında aslına uygun olarak icra etmektedir. Ocak ayında Belçika ve Hollanda'da düzenlenen etkinliklerden sonra Milano'da bulunan tüm Türk toplumu ve İtalyan halkı programımızı izlediler ve sonrasında çok olumlu geri dönüşler aldık" ifadesinde bulundu. - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Sema Gösterisi İtalya'daki Türkleri Mest Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement