Açlık Grevindeki Semih Özakça'ya Tahliye, Nuriye Gülmen'in Tutukluluğu Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Açlık Grevindeki Semih Özakça'ya Tahliye, Nuriye Gülmen'in Tutukluluğu Devam Edecek

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yargılandığı davanın 3. duruşmasında, Özakça'ya elektronik kelepçe koşulu ile tahliye kararı verilirken, Gülmen için tutukluluğa devam kararı çıktı.

20.10.2017 16:32  Güncelleme: 01:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OHAL kapsamında çıkartılan KHK ile meslekten ihraç edilen ve işlerine dönmek için açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak" gibi suçlardan yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Özakça'nın elektronik kelepçe şartı ile tahliyesine karar verdi. Gülmen için 'tutukluluğa devam' kararı çıktı.

GÜLMEN GETİRİLMEDİ

Gülmen ve Özakça hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından açılan davanın 3. duruşması tamamlandı. Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya tutuklu sanık Özakça, sanık avukatları ve çok sayıda izleyici katıldı. Tutuklu sanık Gülmen ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmada hazır edilemedi.

ÖZAKÇA: BİZ İŞİMİZİ İSTİYORUZ

Nuriye Gülmen'in "hayati tehlike riski oluşabileceği" gerekçesiyle getirilmediği duruşmada Semih Özakça, "Biz işimizi istiyoruz. İşimize iade edilsin açlık grevini bitireceğiz" dedi. Özakça, sözlerinin devamında "Ben ölmek istemiyorum, yaşamak istiyorum" ifadesini kullandı.

ÖZAKÇA ELEKTRONİK KELEPÇE ŞARTIYLA SERBEST KALDI

Sanık Özakça'nın savunmasının tamamlanmasının ardından duruşmaya ara verildi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Özakça'nın elektronik kelepçe şartıyla tahliye edilmesine karar verirken, Gülmen'in tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Mahkeme duruşmayı 24 Kasım'a erteledi.

AÇLIK GREVİ BAŞLATMIŞLARDI

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, OHAL sonrası KHK'yla ihraç edildikleri işlerine dönmek için açlık grevi başlatmışlardı. Özakça ve Gülmen'in açlık grevi 225'inci gününde.

Açlık Grevindeki Semih Özakça\'ya Tahliye, Nuriye Gülmen\'in Tutukluluğu Devam Edecek

Son Dakika Güncel Açlık Grevindeki Semih Özakça'ya Tahliye, Nuriye Gülmen'in Tutukluluğu Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement