Semt Pazarının Duasını Zabıta Memuru Yaptırıyor - Son Dakika
Güncel

Semt Pazarının Duasını Zabıta Memuru Yaptırıyor

Uşak'taki semt pazarı, burada görevli zabıta memuru Gürbüz Baran tarafından okunan bereket duasıyla alışverişe açılıyor.

26.07.2018 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'taki semt pazarı, burada görevli zabıta memuru Gürbüz Baran tarafından okunan bereket duasıyla alışverişe açılıyor.

Uşak Belediyesinde görevli Baran, İslice Mahallesi'nde her çarşamba kurulan semt pazarı sabah alışverişe hazır hale getirilince zabıta kulübesindeki hoparlörden dua okuyor.

Baran'ın duasına tezgahın başındaki esnaf ve müşteriler eşlik ediyor.

Bereket duasını okuyan Baran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, semt pazarının uzun süredir dualarla açıldığını söyledi.

Yaklaşık 4 yıldır hoparlörden dua okuduğunu dile getiren Baran, "Daha önce kayıttan okunuyordu. Halkımız da memnun." dedi.

Pazar esnafından Musa Altıntaş ise uygulamanın 1990'lı yıllardan bu yana devam ettiğini söyledi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da örf, adet ve geleneklerine bağlı bir şehir olduklarını belirterek, "Yörük memleketiyiz, kültürümüzün yaşamasını istiyoruz. Toplu olarak kurulan tüm pazar yerlerinde sabah ilk alışveriş başlarken bereket duası yaptırıyoruz. Kendi görevli arkadaşımız, esnafımızla bu duayı ediyor." diye konuştu.

Uşak Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Arif Işık ise semt pazarlarında yaklaşık 30 yıldan bu yana dua okunduğunu ifade ederek, bu şekilde ahilik geleneğini de yaşatmaya çalıştıklarını vurguladı.

Vatandaşlar da pazar kurulurken dua edilmesinin bir gelenek olduğunu, "hayırlı alışverişler" dileyerek güne başlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Semt Pazarının Duasını Zabıta Memuru Yaptırıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Semt Pazarının Duasını Zabıta Memuru Yaptırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    15:43 Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Siltaş Yapı Pendikspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetimindeki antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleriyle başladı ve ardından koordinasyon ve dar alandaki oyunlarla antrenmanı tamamladı. Lubomir Satka ise ameliyat olduğu için antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları antrenmanla Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor
    15:43 Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor

    Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye başkan adayının aracına pompalı tüfekle ateş açılması sonrası Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, toplumun fiili ve psikolojik şiddete karşı durması gerektiğini söyledi.

  • Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer'den Açıklama
    15:42 Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer'den Açıklama

    Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer, seçime sayılı günler kala ilçe halkına seslendi. Ezer, Akyurt'un geleceğinin oylarla şekilleneceğini belirterek, belediyecilik anlayışını ve projelerini anlattı. Ayrıca, malvarlıklarının açıklanması çağrısında bulundu ve şeffaf belediyecilik vurgusu yaptı. Ezer, Akyurt'un kalkınması için yapacakları ve hedeflerini de paylaştı.

  • Mersin Belediye Başkanı Avrupa Konseyi Genel Kurul Toplantısı'na katıldı
    15:42 Mersin Belediye Başkanı Avrupa Konseyi Genel Kurul Toplantısı'na katıldı

    Mersin'in merkez Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Fransa'nın Strazburg şehrinde gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 46. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslararası platformlarda temsil etmekten gurur duyduklarını belirten Yılmaz, birçok ülkeden katılımcı delegelere deneyimlerini paylaştıklarını ve Türkiye hakkında bilgiler verdiklerini ifade etti.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu
    15:42 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnafla buluştu. Başkan Çerçioğlu, Aydın'ın marka değerini yükseltmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

  • CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı:
    15:42 CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı: "Chp Kazanınca İyi Partili Dostlarımız da Kazanacak"

    CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP, İYİ Parti ve AK Parti seçmenine seslendi. Parti içinde kurultay ve adaylaşma dönemlerini eleştirenlerin olduğunu ifade eden Salıcı, CHP’lilere “Partimizin adaylarına sahip çıkın” dedi. Salıcı, İYİ Partililere ise “Stratejik davranma zamanı” çağrısı yaptı. Salıcı, AK Partili seçmene de “Bu pazar günü, Sayın Erdoğan’a dönüp; ‘Bizi tehdit etmeyi bırak. İstanbul’u kim kazanırsa kazansın kentimizi depreme hazırlamak zorundasın. Çünkü sen merkezi yönetimsin’ deme zamanı” diye seslendi.

  • CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi
    15:42 CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhur İttifakı ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın Özgür Özel'e yönelik sözlerine cevap verdi. Aslanoğlu, belediyenin yerlerini tarikatlara ve vakıflara verdikleri iddialarını sordu.

  • Balıkesir'de yapılan denetimde 20 şahıs yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi
    15:41 Balıkesir'de yapılan denetimde 20 şahıs yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi

    Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Altıeylül ve Karesi ilçelerinde gerçekleştirdiği denetimde arama kaydı bulunan 20 şahsı yakaladı. Denetimde ayrıca bir ruhsatsız tabanca, bir ruhsatsız tüfek, sentetik ecza maddesi ve metamfetamin ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.

  • Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    15:41 Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Şükrüpaşa Mahallesi'nde kahveleri ziyaret ederek projelerini anlattı. İba, Edirne'nin daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, kentin güzelleşmesi için destek verdikleri tüm projeleri sıraladı. Aynı zamanda CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi adayları da seçim çalışmalarını sürdürdü.

  • Karabük İl Jandarma Komutanlığı, kaçak kazı yapan bir kişiyi suçüstü yakaladı
    15:40 Karabük İl Jandarma Komutanlığı, kaçak kazı yapan bir kişiyi suçüstü yakaladı

    Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Safranbolu ilçesine bağlı Karıt köyünde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenledi. Operasyonda bir kişi suçüstü yakalanırken, şahısla birlikte kazı malzemeleri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, Jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.


Advertisement