Semt Sahası ve Harun Yalçın Parkı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Semt Sahası ve Harun Yalçın Parkı Açıldı

Semt Sahası ve Harun Yalçın Parkı Açıldı

Semt Sahası ile Harun Yalçın Çocuk Parkı'nın açılışı 2 Temmuz 2012 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

03.07.2012 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saat 18.00'de ilk olarak Semt Sahası'nın açılışı gerçekleştirildi. Buradaki törene Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Keşan Belediye Meclis üyeleri, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle muhtarları, Keşan spor Kulübü Başkanı Sadi Kuru ve Anafartalarspor Kulübü Başkanı Alaattin Topalak, Keşanpor'un Korkuteli'nde geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren Güner Yıldız'ın annesi Zerrin Yıldız ve Can Çetinkaya'nın babası Rahmi Çetinkaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende açış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, göreve geldiği günden bu yana Keşan'da sosyal belediyecilik anlayışını daha üst seviyeye çıkarmaya gayret ettiklerini belirterek " 2006-2008 yılının ortalarına kadar Keşan'ın kanalizasyon işini tamamladık. Kazmadığımız sokak kalmadı, bozmadığımız yol kalmadı. Ama kısa sürede üstesinden geldik. Bakın yakın civar ilçelerde bizim 3-4 sene önce yaşadıklarımız onlarda yaşanıyor. Benim bugün mutlu günüm. Altyapıda bir adım daha attık. Sevgili hemşehrilerim bugün ana kolektörlerin ihalesini yaptık. Ne demek bu evet Keşan'ın altyapısını bitirdik ama Keşan'ın pis suları hala Keşan Cevizlik Deresine akmakta. Bir adım daha atacaktık neydi o arıtma tesislerini tamamlayacaktık. Geçen yıl 201 1 Mayıs ayında Ergene'yi Kurtarma Projesi çerçevesinde biz hazır olduğumuz için Keşan Belediyesi olarak DSİ ile ilk protokol yapan belediye olduk. DSİ bu projeyi yapacak biz 30 yılda geri ödeyeceğiz. Ama ana toplayıcı büyük boruların imalatını yapmamıştık. İller Bankasın'ndan 3 milyon TL kredi almıştık 6 ay önce ihaleyi de bugün yaptık.

Bugün ilk defa Balkan Heykel Sempozyumu'nun açılışını yaptık. Bunun için mutluyum 4 tane yabancı Heykeltraş ve 2 Türk Heykeltraş 20 gün boyunca Cennet Bahçesi'nde çalışmalarını yapacaklar. Bu bir sanat olayıdır onun için çok mutluyum. Bugün vefat eden rahmetli meclis üyemiz Harun Yalçın'ın adına yaptırdığımız parkın açılışını gerçekleştireceğiz. Bu saha dönemimde gerçekleştirdiğim ikinci sahadır. Bu saha amatör maçların oynanabileceği resmi bir sahadır. Ayrıca Yenimescit ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sınırlarında kalan bir alanda 3. bir sahanın da bu yıl içersinde temelini atmayı düşünüyoruz. Biz bu sahaları gençlerimize hizmet olsun diye yaptık ya bu yüzden ben bunu işletmeciye vermiyorum. Çünkü çocuklarımızın sizlerin paralarıyla yaptırdığım bu tesiste birilerine para kazandırmak için parayla spor yapmalarını arzu etmiyorum. Yine Keşan'daki bütün spor faaliyetlerine önem verdik. Voleyboldan futbol takımlarına kadar her yıl desteklerimiz oldu. Bu yıl Keşanspor elim bir kaza yaşadı. Şu anda kazada hayatını kaybeden iki sporcumuzdan birinin annesi ve birinin de babası aramızdalar.

Ben bu ailelerimizin yaralarını deşmek istemiyorum ama unutulacak bir acı değil bu. Madem bu evlatlarımız Keşan için ter döktüler, emek verdiler ve istemediğimiz bir şekilde de elim bir kazada hayatlarını verdiler. Onlar artık bizim de evlatlarımız, meclis üyelerimizden söz aldım. 5 Temmuz Perşembe günü meclis toplantımız olacak. Bu toplantıda Can Çetinkaya ve Güner Yıldız kardeşimizin isimlerini bu stada veriyoruz. Onların anılarını ruhlarını burada biz Keşanlılar Keşan'da spor yapan çocuklarımız onlara saygı duyacaklar ve anacaklar. Bu tabelaları taktıktan sonra da iki kardeşimizin ailelerini kendim aldırarak bu tabelaları ailelerine görtereceğiz ve gerekirse beraber takacağız. Bu tesis Keşanımıza ülkemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Özcan'ın konuşmasının ardından Narinoğlu, Özcan, Güner Yıldız'ın annesi Zerrin Yıldız, Can Çetinkaya'nın babası Rahmi Çetinkaya ve diğer protokol üyelerinin konukların katılımıyla kurdela kesilerek tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Sahada yapılacak ilk karşılaşmanın başlama vuruşu da Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından yapıldı.

Sahanın açılışı nedeniyle Cumhuriyetspor ile Trakya Özel Eğitim Kurumu takımları bir maç yaptı.

Bu maçın devre arasında Keşan Belediye Meclis üyeleri Serdar Dinçer ve Erol Meyva tarafından takımlara günün anısına birer plaket takdim edildi.

HARUN YALÇIN PARKI AÇILIŞI

Buradaki açılışın ardından tüm konuklar Harun Yalçın Parkı'na geçerek buranında açılışını gerçekleştirdiler.

Açılış törenine Harun Yalçın eşi, ailesi ve çocuğu da katıldı.

Özcan, park açılışının ardından parkta sallanan çocukları da kendisi bizzat salladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Semt Sahası ve Harun Yalçın Parkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement