Senai Demirci: "Bıkmadınız mı Televizyonlardaki Din Magazinliğinden" - Son Dakika
Güncel

Senai Demirci: "Bıkmadınız mı Televizyonlardaki Din Magazinliğinden"

Senai Demirci: "Bıkmadınız mı Televizyonlardaki Din Magazinliğinden"

Kağıthane’de Ramazan etkinlikleri dolayısıyla söyleşi gerçekleştiren yazar-sunucu Senai Demirci, televizyonlarda gerçekleştirilen dini programların dini değerleri karmaşık hale getirdiğini belirterek, “Allah aşkına bıkmadınız mı televizyondaki din magazinliğinden?” dedi.

15.07.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıthane'de Ramazan etkinlikleri dolayısıyla söyleşi gerçekleştiren yazar-sunucu Senai Demirci, televizyonlarda gerçekleştirilen dini programların dini değerleri karmaşık hale getirdiğini belirterek, "Allah aşkına bıkmadınız mı televizyondaki din magazinliğinden?" dedi.

Kağıthane Belediyesi'nin Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında Hasbahçe'de düzenlediği programda Kağıthanelilelerle buluşan yazar - sunucu Senai Demirci, "Rabbin Sana Küsmedi" söyleşisiyle kendisini dinlemeye gelenlere manevi duyguların paylaşıldığı güzel bir akşam yaşattı.

"Sana şefkat eden bir Rabbin var: sahipsiz değilsin" diyerek konuşmasına başlayan Demirci, yaklaşık iki saat süren programda birbirinden önemli mesajlar verdi. Allah'ın insanlara olan merhametini çarpıcı cümlelerle anlatan Demirci, "O seni sevdiği için var eyledi. Seni severek var eyledi. Senin varlığından hoşnut. Senden sadece verdiklerine teşekkür etmeni istiyor. Hem böylece sana sonsuzca vereceğini de müjdeliyor. Sen ona nankörlük etsen de, üzerinden kudret elini çekmiyor. Sen onu unutsan da, sana küsmüyor. Sadece hatırlamanı istiyor" dedi.

İnsanın Allah'ı hatırlamakla hem bu dünyada hem de ahrette huzur bulacağını ifade eden Senai Demirci, "Ruhun yaralarına merhem olma iddiasındaki çağdaş yöntemler, çoğu kez dertlerini, sıkıntılarını unutmanı, üzerini örtmeni söylüyor sana. Ne kadar uğraşsan da, antidepresanlara, uyku haplarına ne kadar başvursan da yetmiyor unutmana. Halbuki Rabbin senden unuttuğun şeyleri hatırlayarak yaralarını iyileştirmeni istiyor. O'nun yolu hatırlamanın yoludur" diye konuştu.

İslam dininin dupduru ve anlaşılır bir din olduğunu ama son yıllarda yapılanlarla dinin karmaşık hale getirildiğine dikkat çeken Demirci, özellikle ekran karşısına çıkanları eleştirerek, "Allah'ın dini dupdurudur. Biz bir sürü hurafe takıyoruz peşine. Şu televizyonlarda anlatılanları bir dinleseniz kafanız on defa karışır. Allah diyor ki bak iki şey istiyorum senden. Gördüğün güzelliğe hayranlık, gördüğün iyiliğe Hamd, hepsi bu. Oje orucu bozuyor mu? İmsak 3'te mi 5'te mi oluyor? Öküz mü keselim tavuk mu keselim? Allah aşkına bıkmadınız mı televizyondaki din magazinliğinden? Allah'ın dinine bu yapılır mı? Allah'ın dinine hurafe katılır mı? Allah'ın dupduru dini boz bulanık hale getirilir mi?" dedi.

Programda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Demirci'ye ve alanı dolduran Kağıthanelilere katılımlarından dolayı teşekkür ederken, Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer güzel söyleşiden dolayı ünlü yazara çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Senai Demirci: 'Bıkmadınız mı Televizyonlardaki Din Magazinliğinden' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement