Senai Demirci Sohbet Meclisi'nde Eyüplülerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Senai Demirci Sohbet Meclisi'nde Eyüplülerle Buluştu

Eyüplülerle “Sohbet Meclisi”nde buluşan Senai Demirci, “Kendinizden ümit kesmeyin çünkü Allah bizden ümit kesmiyor” dedi.

04.07.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüplülerle "Sohbet Meclisi"nde buluşan Senai Demirci, "Kendinizden ümit kesmeyin çünkü Allah bizden ümit kesmiyor" dedi.

TRT ve Eyüp Belediyesi'nin işbirliği ile Eyüp Sultan Camii avlusundan yapılan Sahur Bereketi programının sunucusu Dr. Senai Demirci, "Sohbet Meclisi"nde Eyüplüler ve Eyüp'e gelen ziyaretçilerle buluştu.

Dr. Senai Demirci Kuran'ı anlamak üzerine yaptığı ve vatandaşlardan büyük ilgi gören sohbette, "İnsan baba ocağı olan cennetten dünyaya gelmiştir. Hepimiz Adem As. Torunlarıyız. Cennetten dünyaya gönderilen insan başıboş mu gönderilmiştir? Kuran'da Yusuf'un kıssasında kardeşi Bünyamin'i yanına almak için yapılan bir olayı anlatılır. Yusuf Peygamber Bünyamin'in yükleri arasına bir saraylı kap koymuş ve böylece onu yanına almıştır. Hepimizin yükleri var, dertleri, sıkıntıları var. Peki, bizim yüklerimizin arasındaki saraylı kabı gördünüz mü? Bizim saraylı kabımız da Kuran'dır. Biz yüklerimiz arasında onu arıyoruz. Kuran'ın mushafını alıp okursan Kuran olur. Okumazsan o sana Kuran olmaz. Kuran'a karşı sorumluluğumuz onu okumaktır" dedi.

Sohbete "Okumak anlamaktır" diye devam eden Senai Demirci, "Bir lokanta menüsü bile okunduğunda anlamaya değerdir. Anlayamazsan açlığına çare bulamazsın. Kuran'ın içinde açlığımıza çare var, susuzluğumuza su var. Onu yazan sözünde durur. İçinde ne yazıyorsa onu bize verir. İnsan okuduğunu anlamaya çalışırsa o sevgiliden bir mektup olur. Anlamak ise yaşamayı getirir. Kuranı yaşarsak insan oluruz. Yaşadığımız kadar insan oluruz. Biz yeter ki Kuran'ı anlamak için okuyalım. Allah bizim, kalbimizi de, ruhumuzu da, elimizi de boş çevirmez. Yusuf'un Bünyamin için ümidi neyse Allah'ında bizim için ümidi en az o kadardır. Şeytan bize toprağına bak diyor, sen zelilsin diyor, ama toprağın içindeki altını göremiyor. Kendinizden ümit kesmeyin çünkü Allah bizden ümit kesmiyor" diye konuştu.

Program sonunda Senai Demirci vatandaşlar için kitaplarını imzaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Senai Demirci Sohbet Meclisi'nde Eyüplülerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement