Senaryo Yazarlığı Atölyesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Senaryo Yazarlığı Atölyesi

Senaryo Yazarlığı Atölyesi

EĞİTMEN: Nisan DağDünyaca ödüllü Senarist ve Yönetmen Nisan Dağ, New York'ta Columbia Üniversitesi'nde film üzerine yüksek lisans yaptı.

10.12.2016 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EĞİTMEN: Nisan Dağ

Dünyaca ödüllü Senarist ve Yönetmen Nisan Dağ, New York'ta Columbia Üniversitesi'nde film üzerine yüksek lisans yaptı. Senaryo eğitimini Taxi Driver'ın ve Spielberg filmlerinin senaristlerinden aldı. Yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı sinema filmi 'Deniz Seviyesi' Milano'da En İyi Yönetmen, Slamdace Film Festivali'nde Seyirci ve Jüri Ödülü'ne layık görüldü, Adana Altın Koza'da En İyi Yönetmen dahil altı ödül aldı. 2017'de çekeceği 'Bir Nefes Daha' filminin senaryosu, Sundance Senaryo Atölyesi'nde finalist oldu. Nisan, dizi ve film senaryoları geliştirmenin yanı sıra, uluslararası sinemacı kadın kolektifi Film Fatales'in İstanbul temsilciliğini yapıyor.

SENARYO YAZARLIĞI ATÖLYESİ

Senaryo Yazma Atölye'sinde katılımcılar bir fikrin ya da bir hikayenin nasıl senaryoya dönüştürüldüğünü Hollywood sistemiyle öğrenecekler. 16 hafta boyunca, senaryoda dramatik olay örgüsü nasıl kurulur, hikayenin omurgası nasıl oluşturulur, sahneler ve sekanslar nasıl tasarlanır ve yapılandırılır, derinlikli ve gerçek karakterler nasıl yaratılır, yan hikayelerin işlevleri, alt metinin kullanımı, senaryonun ana temasının işlenmesi gibi konular ele alınacak. Her katılımcı atölye sırasında bir kısa bir film hikayesi geliştirilecek ve son 4 haftada senaryonun ilk taslağını yazacak.

Başlangıç: 10 Aralık 2016 Her Cumartesi 14.00 - 17.00

Haftada: 1 Gün

Süre: 4 Ay

Aylık: 300 TL

AYRINTILI BİLGİ ve KAYIT İÇİN

0553 131 0775

0532 703 8672

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Senaryo Yazarlığı Atölyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement