Sendikadan Hollandalı Şirkete Sözleşme Tepkisi - Son Dakika
Ekonomi

Sendikadan Hollandalı Şirkete Sözleşme Tepkisi

Sendikadan Hollandalı Şirkete Sözleşme Tepkisi

Türk Metal Sendikası üyeleri, Ege Serbest Bölgesi'nde, dünyanın önde gelen firmalarına kablo üreten Hollanda sermayeli Folkker Elmo şirketi yönetimine, toplu sözleşme görüşmelerine katılmayıp, sendika üyesi 6 işçinin işine son verdikleri...

02.08.2013 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Metal Sendikası üyeleri, Ege Serbest Bölgesi'nde, dünyanın önde gelen firmalarına kablo üreten Hollanda sermayeli Folkker Elmo şirketi yönetimine, toplu sözleşme görüşmelerine katılmayıp, sendika üyesi 6 işçinin işine son verdikleri gerekçesiyle, Hollanda İzmir Fahri Konsolosluğu önünde tepki gösterdi.

Türk Metal Sendikası İzmir 2 Nolu Şube üyesi yaklaşık 60 kişi bugün öğle saatlerinde, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Hollanda Krallığı İzmir Fahri Konsolosluğu önünde toplandı. Burada bir basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası İzmir 2. Nolu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak, 2011 yılı sonlarında örgütlenme çalışmaları başlattıkları Fokker Elmo işyerinde uzun ve sorunlu bir sürecin ardından 30 Nisan 2013 tarihinde toplu sözleşme görüşmelerini başlattıklarını belirtti. Ancak Fokker Elmo yöneticilerinin sendika olarak kendilerinin çare aradığı bir ortamda görüşmelere gelmeyerek, katılmayarak sorun çıkarmaya devam ettiklerini öne süren Çakmak, "Buradan kendilerine sesleniyoruz. Gelin huzur dolu bir çalışma ortamında birlikte üretmeye devam edelim. Bu huzurlu ortamda üretelim, kazandıralım, kazanalım. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek" dedi.

Eylem yapan işçilere desteğe gelen Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, Hollanda'nın, dünyanın en demokratik ve iş haklarına saygılı ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Bu kadar demokratik olan bir ülkenin firması, ülkemizdeki yasal hakları hiçe saydı. Çalışanlara baskı uygulayıp, istifaya zorladı. Bizim işçimiz Kunta Kinte değil. Bu sözleşme mutlaka yapılacak, yoksa iş yerinde huzur ve çalışma barışı kalmaz. Hollanda Krallığı Fahri Konsosoluğu'ndan kendi ülkelerinin imajına zarar veren uygulamaları nedeniyle Hollanda sermayeli Fokker Elmo firmasına gerekli uyarıları yapması ve sorunun çözümünde destek olması için bir mektup vermeye geldik. Buradan konsolosuk yetkililerine çağrı yaparak sorumluluklarını bir an önce yerine getirmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Sendika üyeleri daha sonra, Hallanda İzmir Fahri Konsolosluğu'nun bulunduğu binanın önüne, bir siyah çelenk bıraktı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sendikadan Hollandalı Şirkete Sözleşme Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avukat Ali Kızılay: Bankaların otomatik ödeme talimatlarından kaynaklı kesintileri haksız şart oluşturuyor
    16:55 Avukat Ali Kızılay: Bankaların otomatik ödeme talimatlarından kaynaklı kesintileri haksız şart oluşturuyor

    Avukat Ali Kızılay, bankaların otomatik ödeme talimatlarından kaynaklı kesinti ve işletme işlemi yapabildiğini söyleyerek, müşterilerin geriye dönük 10 yıllık kesintiyi talep edebileceğini belirtti. Kızılay, bu durumun haksız şart oluşturduğunu ve tüketici hakem heyetlerine başvuru yaparak ücretleri talep etme imkanı olduğunu ifade etti.

  • Isparta'da Kaçak Avcılıkta Kullanılan 600 Metre Fanyalı Ağ Ele Geçirildi
    16:54 Isparta'da Kaçak Avcılıkta Kullanılan 600 Metre Fanyalı Ağ Ele Geçirildi

    Isparta'nın Eğirdir ilçesinde yapılan su ürünleri denetiminde, kaçak avcılıkta kullanılan 600 metre fanyalı ağ ele geçirildi. Eğirdir Gölü'nde gerçekleştirilen denetimde, ağ içerisinden çıkan canlı su ürünleri göle bırakıldı. Ekipler, kaçak avcılıkla mücadeleye devam edecek.

  • Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 1,5 ay sonra toplandı! Masada üç önemli konu başlığı var
    16:50 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 1,5 ay sonra toplandı! Masada üç önemli konu başlığı var

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık bir buçuk aylık aranın ardından yoğun gündemle toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Orta Doğu'da yükselen tansiyon, enflasyon ve fahiş fiyatlar ele alınacak.

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı: Ülke İş birliği Çerçevesi iddiaları asılsız
    16:43 Hazine ve Maliye Bakanlığı: Ülke İş birliği Çerçevesi iddiaları asılsız

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası ve Türkiye arasındaki beş yıllık iş birliğinin yol haritası niteliğindeki Ülke İş birliği Çerçevesi dokümanına ilişkin sosyal medyada dolaşan iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu bildirdi. Dünya Bankası kaynakları proje amacının dışında kullanılmıyor ve kredilerin İstanbul sözleşmesi ve LGBT ile ilişkisi bulunmamaktadır.

  • Kastamonu Valisi Meftun Dallı: 'Kurumlarımızın devam edecek, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut'
    16:39 Kastamonu Valisi Meftun Dallı: 'Kurumlarımızın devam edecek, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut'

    Kastamonu Valisi Meftun Dallı, depremden etkilenen illere yönelik çalışmalara rağmen Kastamonu'daki projelerin devam edeceğini belirtti. Vali Dallı, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırım olduğunu söyledi.

  • Özgür Özel:
    16:21 Özgür Özel: "Hatay Halkının İradesine Sahip Çıkmaya Bu İşin Peşini Bırakmamaya Devam Edeceğiz" (3)

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından TBMM'de ilk grup toplantısını yaptı. Özel, seçim sürecinde partisini birinci parti çıkarmada emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Hatay'da seçimlerin yenilenmesi için YSK'ya yaptıkları ''tam kanunsuzluk'' başvurusuna da değinen Özel, "Bu itirazları reddedenler şimdi tam kanunsuzluğun daniskansına bakalım ne cevap vereceklerdir. Halkın iradesi sakatlanmıştır. Hatay halkının iradesine sahip çıkmaya bu işin peşini bırakmamaya devam edeceğimizin altını bir kez daha kalın çizgilerle çiziyorum. Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir" dedi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı ile TCMB Başkanı ABD'ye gidiyor
    16:19 Hazine ve Maliye Bakanı ile TCMB Başkanı ABD'ye gidiyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası'nın bahar toplantılarına katılmak üzere ABD'ye gidiyor. İkili görüşmeler yaparak yatırımcılarla buluşacaklar.

  • Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler
    16:04 Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde üretilen yerel üretim portakal ve domatesler, uluslararası karantina standartlarını aşarak dünya pazarlarına açılıyor. Türkiye'nin tarım potansiyelini gözler önüne seren bu ürünler, Rusya, Ukrayna, Polonya ve Avusturya'ya ihraç edilecek. Ürünler, Bitki Sağlık Sertifikaları ile donatılarak, Türkiye'nin tarım kalitesini temsil etmeye hazır hale getirildi.

  • Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı
    15:59 Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı

    Siirt'te, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla hayata geçirilen 'Siirt Fıstığı Üretiminin Artırılması Projesi' kapsamında üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı. Vali Kemal Kızılkaya, programda yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın Siirt'in kalkınma lokomotifi olduğunu belirtti ve devletin üreticilere önemli destek ve fırsatlar sunduğunu vurguladı.


Advertisement