Senegal - Güney Afrika Ekonomik Formu - Son Dakika
Güncel

Senegal - Güney Afrika Ekonomik Formu

CAPE Güney Afrika'nın yasama başkenti Cape Town'da, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacop Zuma ve Senegal Devlet Başkanı Macky Sall'in katılımıyla ekonomi iş birliği toplantısı gerçekleştirildi.

25.10.2017 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CAPE Güney Afrika'nın yasama başkenti Cape Town'da, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacop Zuma ve Senegal Devlet Başkanı Macky Sall'in katılımıyla ekonomi iş birliği toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya iki ülkenin ekonomi bakanlarının yanı sıra çok sayıda iş adamı da katıldı.

Liderler etkinlikte Afrika genelinde son zamanlarda yaşanan terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Kıtada barış, istikrar ve ekonomik gelişim için ortak hareket etmenin önemine vurgu yapan Güney Afrika Başkanı Zuma "Kardeş ülke Senegal'in lideri Sall ile iş birliği yapılabilecek yeni alanları ve kıtamızın problemlerini görüştük. Ekonomi bakanlarımızın ve girişimcilerimizin buluşmasının ticari faaliyetlerimize gerekli ivmeyi kazandıracağına inanıyoruz. Güney Afrika- Senegal ticaret hacmi 130 milyon dolar seviyelerinde. Bu miktar politik iş birliğimizin çok altındadır." yorumunu yaptı.

İki ülkenin kader birliğine işaret eden Zuma "Görüşmemizde kültürel konular üzerinde de yoğunlaştık. İki ülke arasında güçlü tarihsel bağ ve tarihsel benzerlikler var. Senegalliler Fransız, İslam ve Afrika kültürünü harmanlayıp çok nadide bir sentez ortaya çıkarmıştır." dedi.

Basın toplantısındaki konuşmasında Güney Afrikalı girişimcileri ülkesine davet eden Senegal Devlet Başkanı Sall de ülkesinin inşaat alanında yüksek potansiyeline sahip olduğunun altını çizdi.

Başkan Sall, "Güney Afrika ile Senegal girişimcilerinin bir araya gelmesinden çok memnunum. Siyasi anlamda el ele verdiğimiz gibi ekonomik anlamda da el ele vermeliyiz. Senegal'de inşaat, altyapı, enerji, tarım alanlarında çok büyük proje potansiyalleri var. Güney Afrika ile birçok konuda iş birliğimizsöz konusu. Bunu daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Bu yüzden sizleri Senegal'e yatırım yapmaya çağırıyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Senegal - Güney Afrika Ekonomik Formu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement