Senegal-İsrail İlişkileri Normalleşiyor - Son Dakika
Güncel

Senegal-İsrail İlişkileri Normalleşiyor

Senegal Devlet Başkanlığı, İsrail'in, Senegal ile diplomatik ilişkileri normalleştirme kararı aldığını bildirdi.

05.06.2017 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Senegal Devlet Başkanlığı, İsrail'in, Senegal ile diplomatik ilişkileri normalleştirme kararı aldığını bildirdi.

Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Liberya'nın başkenti Monrovia'da hafta sonu düzenlenen 51. Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu Zirvesi kapsamında bir araya gelen Senegal Devlet Başkanı Macky Sall ile İsrail Devlet Başkanı Binyamin Netanyahu'nun, geçen yıl askıya alınan diplomatik ilişkileri yeniden başlatma kararı aldıkları belirtildi.

Açıklamada, ortak çıkarları koruma adına Senegalli yetkililerle ikili ilişkiler üzerine müzakere eden Netanyahu'nun, İsrail'in Dakar Büyükelçisinin Senegal'in başkenti Dakar'a yeniden gönderilmesi ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesi için talimat verdiği kaydedildi.

İsrailli resmi kaynaklar da İsrail'in Afrika Birliğinde gözlemci olabilmesi için Senegal'in destek vereceğini iddia etti ancak Senegalli yetkililer, bu konuda henüz bir karar almadıklarını açıkladı.

Doğu Afrika'da Uganda, Kenya, Ruanda ve Etiyopya'da geçen yıl temaslarda bulunan Netanyahu, Afrika Birliğinde gözlemci statüsü kazanmak için söz konusu ülke yetkililerinin desteğini almıştı.

İsrail, Filistin'deki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerini kınayan önergeyi Aralık 2016'da BM Güvenlik Konseyine (BMGK) sunan Senegal ile diplomatik ilişkilerini askıya almıştı. BMGK'nın geçici üyesi Senegal'in sunduğu önerge oy birliğiyle kabul edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Senegal-İsrail İlişkileri Normalleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement