Senegal, koronavirüs ile mücadelede G20 ülkelerini geride bıraktı - Son Dakika
Güncel

Senegal, koronavirüs ile mücadelede G20 ülkelerini geride bıraktı

Senegal, koronavirüs ile mücadelede G20 ülkelerini geride bıraktı

Senegal'in yeni tip koronavirüs ile mücadelesi, hazırlanan bir raporda daha gelişmiş olan ekonomilere sahip ülkeleri geride bırakarak daha başarılı bulundu.

11.09.2020 11:43  Güncelleme: 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Senegal'in pandemi sürecindeki tedbirleri kapsamında mücadelesi, bir dergi tarafından hazırlanan raporla başarılı bularak 2. sırada yer verdi. Listede yer alan diğer ekonomisi büyük olan ülküleri geride bırakması dikkat çekti.

EN BAŞARILI 2. ÜLKE

Foreign Policy dergisi tarafından hazırlanan ve 36 ülkenin Kovid-19 salgınını ele alma biçiminin değerlendirildiği "COVID-19 Global Response Index" başlıklı raporuna göre, Senegal, salgınla mücadele konusunda ABD, Fransa gibi ülkeleri geride bırakarak en başarılı 2. ülke oldu.

BİRİNCİLİKTE YENİ ZELANDA YER ALDI

İlk sıraya Yeni Zelanda'nın yerleştiği ve aralarında G20 ülkelerinin de bulunduğu 36 ülkenin küresel verilerine dayanan raporda, Senegal'i İzlanda ve Danimarka takip etti.

Raporda, Yeni Zelanda'nın puanı 100 olarak belirlenirken Senegal'e 89,3, İzlanda'ya 84, Danimarka'ya da 82,7 verildi.

Rapor; ülkeleri test politikaları, salgın sürecinde halka sunulan maddi destek paketleri, izolasyon, sınır kontrolü ve kamuoyu bilgilendirmesi gibi konu başlıkları altında değerlendiriyor.

DAHA ÖNCE GEVŞETTİĞİ ÖNLEMLERİ TEKRARDAN SIKILAŞTIRDI

Zaman zaman güncellenen interaktif sıralama, ülkelerin 31 Aralık-31 Ağustos dönemi verilerine dayanıyor. Senegal'de 10 Eylül itibarıyla Kovid-19 nedeniyle 293 kişi hayatını kaybetti, virüs bulaşanların sayısı 14 bin 150'ye ulaştı.

Uluslararası uçuşları 17 Nisan'dan 31 Haziran'a kadar durduran Senegal, daha önce gevşettiği önlemleri ağustos başında yeniden sıkılaştırmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Senegal, koronavirüs ile mücadelede G20 ülkelerini geride bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği dümen arızası nedeniyle kısa süreliğine kapatıldı
    00:45 İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği dümen arızası nedeniyle kısa süreliğine kapatıldı

    Kandilli önlerinde bir kargo gemisinin dümen arızası yaşaması nedeniyle İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği tedbir amacıyla kısa süreliğine kapatıldı. Arızalanan gemi emniyetli bir bölgeye alındıktan sonra saat 00.20 itibarıyla gemi trafiği güney-kuzey yönlü olarak açıldı.

  • Bursa'da Azot Yüklü Tanker Şarampole Devrildi: 1 Ölü
    00:44 Bursa'da Azot Yüklü Tanker Şarampole Devrildi: 1 Ölü

    Bursa'nın Kestel ilçesinde kontrolden çıkan azot yüklü tanker, viraja geldiği esnada şarampole devrildi. Devrilmenin ardından patlama meydana gelirken, kazada sürücünün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. İtfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi ve alevler kısa sürede söndürüldü. Ekiplerin konuyla ilgili çalışmaları devam ediyor.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi: Seçimlerde 5 bin 67 jandarma ve polis görev yapacak
    00:43 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi: Seçimlerde 5 bin 67 jandarma ve polis görev yapacak

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yarın yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 5 bin 67 jandarma ve polisin güvenliği sağlayacağını bildirdi. Çiftçi, seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi için tüm tedbirlerin alındığını ve halkın iradesinin sandığa huzur ile güven içinde yansımasının demokrasi ve toplum birliği için önemli olduğunu belirtti. Erzurum'da 20 ilçede 2 bin 346 sandıkta 516 bin 952 seçmenin huzur içinde oy kullanması için çalışmaların sürdüğü vurgulandı. Çiftçi, seçimlerin serbest, adil ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmesi için 2 bin 367 jandarma personeli ve 2 bin 700 emniyet mensubunun görev yapacağını açıkladı.

  • Adıyaman'da konteyner yatakhanesinde çıkan yangın devam ediyor
    00:35 Adıyaman'da konteyner yatakhanesinde çıkan yangın devam ediyor

    Adıyaman'da kalıcı konutların yapıldığı bölgede işçilerin kaldığı konteyner yatakhanede çıkan yangın devam ediyor. Yangın söndürme çalışmaları sürüyor.

  • Hamza Dağ, İzmir'i çağlar atlatmayı hedefliyor
    00:33 Hamza Dağ, İzmir'i çağlar atlatmayı hedefliyor

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Bayındır Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Uğur Demirezen'in mitinginde yaptığı konuşmada, İzmir'i çağlar atlatmayı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayalindeki gibi yapmayı hedeflediğini belirtti. Dağ, ayrıca Ankara'da yürütecekleri mesai sonucunda Bayındır'a yeni bir hastane yapacaklarını müjdeledi.


Advertisement