SENEGALLİ ÇOCUKLARA BİSİKLET İÇİN 5 AYDIR PEDAL ÇEVİRİYOR - Son Dakika
Güncel

SENEGALLİ ÇOCUKLARA BİSİKLET İÇİN 5 AYDIR PEDAL ÇEVİRİYOR

SENEGALLİ ÇOCUKLARA BİSİKLET İÇİN 5 AYDIR PEDAL ÇEVİRİYORİbrahim MAŞE/ İSTANBUL, (DHA) İSPANYOL bisiklet tutkunu 42 yaşındaki Alex Hohmann, Afrikalı çocuklar için pedal çevirdiği proje kapsamında İstanbul'a ulaştı.

01.10.2021 09:44  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SENEGALLİ ÇOCUKLARA BİSİKLET İÇİN 5 AYDIR PEDAL ÇEVİRİYOR

İbrahim MAŞE/ İSTANBUL, (DHA) İSPANYOL bisiklet tutkunu 42 yaşındaki Alex Hohmann, Afrikalı çocuklar için pedal çevirdiği proje kapsamında İstanbul'a ulaştı.

Senagal'de okula gitmek için günde 2 saat yürümek zorunda kalan çocuklara bisiklet satın almak için başlatılan projeye destekçi olan İspanyol ses mühendisi Hohmann, bisikletini adeta evi gibi donatarak yola çıktı. 'La Bicies Bella' adını verdiği bir proje kapsamında bisikletinin önüne ve arkasına, '10.000 Kilometres, For Education' yazan bisikletçi, 5 ayda 10 ülke gezdi. İspanya'dan başlayıp Fransa, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk ve Bulgaristan'ı gezen bisikletçi, onuncu durağı olan Türkiye'ye ulaştı.

Gittiği her kilometrede projeye 1 euro bağış yapılırken, Hoffman'ın hedefi 10 bin kilometreyi tamamlayıp projeye 10 bin Euro destekte bulunmak. Proje sonunda, günde 4 saatini okula gidip gelmekte harcayan 55 çocuğa bisiklet alınacak. Ziyaret edilen ülkelerde ve sosyal medya üzerinden proje hakkında bilgi verilirken, https: www.migranodearena.org/reto/kilometros-por-la-educacion sitesi üzerinden bağış yapılabiliyor.

HER KİLOMETRE 1 EURO

Şimdiye kadar 5 bin 712 kilometre boyunca pedal çeviren Hoffman, "Şu ana dek bisikletimle 10 ülke gezdim. Şu ana dek 5700 kilometre boyunca bisiklet sürdüm. Bisiklet sürmeyi çok seviyorum ama bu sosyal bir tur. 'Bisiklet Muhteşemdir' isimli projem kapsamında 10 bin kilometre yapıp 10 bin Euro destek toplayacağım. 1 kilometre 1 Euro. Bu para da Senegal'de çocuklara bisiklet almak için kullanılacak" dedi.

"2 SAAT YÜRÜYÜŞ BİSİKLETLE YARIM SAATE DÜŞÜYOR"

Yaptığı turu sosyal medya üzerinden de çok sayıda insanla buluşturan Hohmann, "Daha önce evsiz insanlar ve göçmenler için proje yapmıştım. Şimdi ise Afrikalı çocuklar için yapıyorum. Çünkü Afrikalı çocuklar her gün okula gitmek için günde 2 saat yürümek zorunda. Bisiklet ile bu yol yarım saate düşüyor. Çocuklar için 10 bin kilometre bisiklet sürmeyi deneyeceğim. Planım 10 bin kilometre yol yapıp 10 bin euro destek sağlamak" diye konuştu.

SENEGALLİ ÇOCUKLARA BİSİKLET İÇİN 5 AYDIR PEDAL ÇEVİRİYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SENEGALLİ ÇOCUKLARA BİSİKLET İÇİN 5 AYDIR PEDAL ÇEVİRİYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim
    13:27 Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından kask kullanmayan, yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanan ve ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde çok miktarda cezai işlem uygulandı ve 5 motosiklet bağlanarak, yediemin otoparkına çekildi. Ayrıca GBT sorgusunda bir şahsın ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 6 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası tespit edilerek, gözaltına alındı. Gelibolu'da bu tür denetimlerin sürekli devam edeceği ve kask kullanımının yaygınlaştırılması amaçlandığı belirtildi.

  • Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor
    13:25 Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor

    Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, yeni teknik direktör arayışlarının devam ettiğini ve Sergen Yalçın ile görüşmediklerini belirtti. Aybaba, ayrıca yeni sezon öncesi kadro yapılanması konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ise, Beşiktaş'a yakışacak olan hocayı belirleyeceklerini ve sezon sonunda anlaşma yapacaklarını söyledi.

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.


Advertisement