Kazakistan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kazakistan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

NUR Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 102. açılış yıl dönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

23.04.2022 10:47  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NUR Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 102. açılış yıl dönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Türkiye'nin Nur Sultan Büyükelçiliği'nde düzenlenen törene Büyükelçi Ufuk Ekici, Azerbaycan'ın Nur Sultan Büyükelçisi Agalar Atamoglanov'un yanı sıra Kazakistan'daki uluslararası kuruluşların temsilcileri ile büyükelçilik çalışanları ve misafir çocuklar katıldı.

Saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende, misafir olarak davet edilen Nur Sultan'daki Nurlu Jürek Engelli Çocuklar Yurdundan çocuklar da yer aldı.

Büyükelçi Ekici, törende yaptığı konuşmada, son 2 yıl boyunca Kovid-19 nedeniyle 23 Nisan'ı sadece büyükelçilik mensupları arasında kutladıklarını belirterek "Ama bu yıl Kovid-19 ve tedbirleri biraz daha rahatlayınca dışarıdan da bazı misafirleri ağırladık hatta bu yıl özel eğitim gerektiren çocukların kaldığı yurttan da bazı küçük kardeşlerimizi davet ettik." dedi.

Bunun yanı sıra yabancı çocukları da bir araya getirerek kaynaştırdıklarını söyleyen Ekici, "Çocuklar bizim geleceğimiz, istikbalimiz. O yüzden çocuklarımıza ne kadar özen gösterirsek geleceğimizi de o kadar sağlam temellere oturtmuş olacağız." diye konuştur.

Ekici, bu vesileyle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını saygıyla andıklarını kaydederek "Bu bayramı bize emanet eden tüm büyüklerimize, vatanımız için hayatını kaybeden şehitlerimize selam göndermek ve onları minnet ve şükranla anmak istiyorum. İyi ki böyle bayramlarımız var çünkü yurt dışında insanlarımızın bir araya gelmesine vesile oluyor. Burada gördüğünüz gibi farklı milletlerden çocukların bir araya gelmesi ve kaynaşmasına vesile oluyor. Eğlenceli ve coşkulu bir şekilde 23 Nisan'ımızı kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Tören kapsamında çocuklar şiirler okudu, müzik aletleri çaldı. Aynı zamanda animasyon ekibinin gösterileriyle eğlenen çocuklara Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

TİKA Nur Sultan Koordinatörü Hüseyin Hükmet Özdenoğlu da TİKA olarak büyükelçiliğin böylesine güzel bir etkinliğinde çocuklarla bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek "Yaklaşık 300'ün üzerinde hediye paketi hazırladık. Bunların 60'tan fazlasını bugün burada toplanan çocuklarımıza hediye ettik." dedi.

Kazakistan\'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazakistan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da dehşet: 34 yıllık hayat arkadaşını bıçaklayarak öldürdü
    14:52 Antalya'da dehşet: 34 yıllık hayat arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi, 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ortaya çıkması, şüphelinin oğlunu arayarak durumu anlatmasıyla gerçekleşti. Şüpheli, cami imamına eşini İngiltere'ye gönderdiğini söyleyip helallik aldıktan sonra cinayeti işledi. Şüpheli gözaltına alınırken, karısının cansız bedeni otopsi için adli tıp morguna kaldırıldı.

  • Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı
    14:48 Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı

    Tokat İl Emniyet Müdürlüğü KGYS görevlileri, şüpheli bir aracı takibe alarak kovalamaca yaşadı. Polis ekipleri tarafından durdurulan araç sürücüsü alkollü çıktı ve cezai işlemler uygulandı.

  • İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu
    14:47 İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu

    Mazbatasını alarak ikinci dönemine başlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kuruçeşme bölgesindeki esnafla buluşarak hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

  • Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu
    14:46 Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu

    Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde park halindeyken çıkan yangın sonucu kamyonet kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

  • DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı
    14:46 DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, partinin seçim stratejisinin kazandığını ve Türkiye'nin yönünü belirlediğini söyledi. Hatimoğulları, ayrıca AKP ve MHP'nin taşımalı seçmenlerle belediyeleri ele geçirdiğini belirtti ve Kobane Davası'nın ertelenmesi çağrısında bulundu. Filistin ve Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement