Seramik Sektörü Teşviki Hak Ediyor" - Son Dakika
Ekonomi

Seramik Sektörü Teşviki Hak Ediyor"

Kaleseramik Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Handan Derya Ercan, Türkiye'nin seramik sektöründe çok güçlü olduğunu belirterek, "İthal ürün giderek azalıyor, neredeyse yok denecek kadar az. Sektör ağırlıklı olarak ihracatla büyüyor.

08.03.2017 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaleseramik Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Handan Derya Ercan, Türkiye'nin seramik sektöründe çok güçlü olduğunu belirterek, "İthal ürün giderek azalıyor, neredeyse yok denecek kadar az. Sektör ağırlıklı olarak ihracatla büyüyor. Biz net ihracatçı konumundayız. Ekonomiye ciddi katkı sağlıyoruz. Sektör teşviki de hak ediyor." dedi.

Kaleseramik, Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kale Banyo ve İtalyan markaları Edilcuoghi ve Edilgres ile Yeşilköy CNR EXPO'da başlayan UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı'na katılıyor.

Handan Derya Ercan, fuarda AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, büyük ebatlı porselen karo üretiminin daha da önem kazandığını, tüketiciye en çok ürün seçeneği sunan firmanın Kaleseramik olduğunu söyledi.

Geçen yıl Çanakkale'de 100 milyon liralık yatırımla kurdukları yeni granit fabrikasının açılışını gerçekleştirdiklerini, yeni fabrikada üretilen ürünlerin yurt içi ve dışında satışını yaptıklarını ifade eden Ercan, büyük ebatlı karo üretimi için yeni fabrika yatırımları yaptıklarını söyledi.

Ercan, şunları kaydetti:

"2016'da Kaleseramik'in yeni granit fabrikasının açılışının yapıldığı törende, ikinci Sinterflex hattının da temeli atıldı. Dünya'da 12 yıl önce ilk kez bizim ürettiğimiz yenilikçi ürünümüz olan Sinterflex'i, sadece 3 mm kalınlığında ve 100x300 santimetre boyutlarında sunduk. Biz bunu yıllar içinde geliştirdik, bunun öncülüğünü yaptık. 120x360 santimetre boyutunda üretiyoruz. Bu seramiği dış cephede mimarların beğenisine sunduk. Hem ince hem esnek... Yepyeni bir teknolojiyle yüzde 20 enerji tasarrufu sağlayan, yıllık 7 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip granit fabrikamız ile ürün gamımız daha da zenginleşti. Büyük ebatlı karo üretiminin daha da önem kazandığı günümüzde, tüketiciye en çok ürün seçeneği sunan firma yine Kaleseramik oldu."

"Hijyen konusunda bu yıl çok önemli bir proje hayata geçirdik"

Kaleseramik Ar-Ge Merkezi'nin uzun araştırmaları sonucunda, hijyen konusunda bu yıl çok önemli bir proje hayata geçirdiklerini ifade eden Ercan, 2017 yılı itibarıyla klozet, lavabo ve pisuvar gibi tüm seramik ürünleri, klozet kapakları gibi tüm vitrifiye ürünlerini bakteri oluşumunu engelleyen SmartHijyen özelliğiyle ürettiklerini bildirdi.

Fuarda katılımcılara sundukları en önemli yeniliklerden birinin SmartHijyen olduğunu vurgulayan Ercan, konutlardan iş yerlerine, restoranlardan otellere, spor salonlarından alışveriş merkezlerine kadar birçok ortak yaşam alanında kullanılan tüm vitrifiye ürünlerini artık Kale SmartHijyen özelliğiyle sunduklarını söyledi.

Ercan, sektörde önemli bir yenilik olan SmartHijyen özelliğinin, bağımsız laboratuvarlarda yapılan testlerde yeni bakterilerin oluşumunu engellediği ve varolan bakterilerin hücre yapısını bozarak yok ettiğinin kanıtlandığını belirtti.

Yıllardır ABD ve Almanya gibi ülkelere ihracat yaptıklarını anlatan Ercan, "İtalyan markalarımız Edilcuoghi ve Edilgres'in satışını tüm dünyada yapıyoruz. Gelişmekte olan ülkelerde de ihracatımız var. Pakistan'da bir tane showroom vardı. Şimdi 3 tane ilave showroom yatırımımız olacak. Toplamda 100 ülkede 400 noktaya ihracat yapıyoruz. Fas'ta, Dubai'de showroom yatırımlarımız hızla devam ediyor." şeklinde konuştu.

"Devlet destekli yeni inovatif projeler ürünler üzerine de çalışıyoruz"

Handan Derya Ercan, toplam cirolarının yüzde 2,2'sini Ar-Ge'ye yatırdıklarını belirterek, "Bu oran sektör ortalamasının iki katından fazla. 30 milyon TL gibi Ar-Ge merkezine yaptığımız yatırım var. Bu yatırımları da her geçen gün geliştiriyoruz. Ar-Ge'ye sektörün en çok önem veren firmalarından biriyiz. Ayrıca devlet destekli yeni inovatif projeler ürünler üzerine de çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

2017'den beklentilerinin çok pozitif olduğunu dile getiren Ercan, "Bu yıl iyi başladı. İlk 6 ay satışımızın iyi gideceğini öngörebiliyoruz. Aldığımız siparişler ve yaptığımız tanıtımlara olan ilgi çok olumlu. Bir yandan da projelerimiz devam ediyor. Kale Seramik olarak 2017'yi büyümeyle kapatacağımızı düşünüyorum." dedi.

Ercan, sektörün gelişimine ilişkin de, "Farklı tipolojiler seramik sektöründe çeşitliliği inanılmaz noktaya getirdi. Kale Seramik olarak trendleri çok yakından takip ediyoruz. Seramik sektöründe Türkiye çok güçlü. İthal ürün giderek azalıyor, neredeyse yok denecek kadar az. Sektör ağırlıklı olarak ihracatla büyüyor. Biz net ihracatçı konumundayız. Ekonomiye ciddi katkı sağlıyoruz. Sektör teşviki de hak ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Seramik Sektörü Teşviki Hak Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.

  • Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda
    09:23 Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda yapılacak çalışmalar için toplu taşıma kooperatifleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenliği artırmak için yapılacak düzenlemeler ve önlemler konuşuldu. Vatandaşların memnuniyetini artırmak için geri bildirim mekanizmaları oluşturulması ve sürücülerin eğitimine odaklanılması kararlaştırıldı.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.


Advertisement