Serap Eser Dosyası Avukatlarından İdris Naim Şahin'e Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Serap Eser Dosyası Avukatlarından İdris Naim Şahin'e Suç Duyurusu

Küçükçekmece’de molotofkokteylli saldırıda ölen lise öğrencisi Serap Eser’le ilgili davada aldıkları iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onanan ve otobüs şoförü Recep Keskin’i ’’öldürmeye teşebbüs’’ suçundan da yargılanması devam eden hükümlü 2 çocuğun avukatları, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu.

23.01.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece'de molotofkokteylli saldırıda ölen lise öğrencisi Serap Eser'le ilgili davada aldıkları iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onanan ve otobüs şoförü Recep Keskin'i "öldürmeye teşebbüs" suçundan da yargılanması devam eden hükümlü 2 çocuğun avukatları, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne gelen hükümlü çocukların aileleri ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği'nden (ÖHD) bir grup avukat basın açıklaması yaptı. Açıklamaya HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de destek verdi. Avukatlar, 8 Kasım 2009'da lise öğrencisi Serap Eser'in hayatını kaybettiği İETT otobüsüne Molotof kokteylli saldırı olayına ilişkin, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in basına yansıyan açıklamaları ile ilgili iddialarda bulunuldu.

Serap Eser dosyasının başından itibaren karanlıklarla dolu bir dava olduğunu öne süren avukat Hüseyin Boğatekin, "Bu dava aydınlatılmayan, üzeri kapatılmaya çalışılan ve kurbanlarla yetinilen bir davadır. O günkü olay için hem yetişkinler hem de çocuklar için iki grup yargılama yapıldı. Çocukların yargılaması hala Yargıtay'da ve 6 yıldan beri bu çocuklar Serap Eser'i yakmak iddiasıyla tutuklu. Dosyası ayrılan reşit sanıklar da ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı" dedi.

Yargıtay'ın "MİT yaptı" iddialarını araştırmadığını öne süren Boğatekin, "Yargıtay, müvekkillerim hakkında verilen iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası haricinde, şoföre yapılan saldırıyla ilgili de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi gerektiği yönünde karar verdi ve Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde müvekkillerimle ilgili yeni bir dava başlatıldı" ifadelerini kullandı.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, "Otobüse molotofkokteyli atarak kundaklayan kişilerin ne yazık ki istihbarat elemanı olduğu bilgisini edindim" açıklamalarını hatırlatan Boğatekin, "Şahin'in ifadesi çok açıktır. Bu durumda müvekkillerimin hapiste yatmaması gerekir. Madem böyle bizim müvekkillerimiz niye hapisteler? Açıklama, sanıkların yeniden yargılanması, yeniden sorgulanmasını gerektiren bir durumu ortaya çıkarmıştır" diye konuştu.

Şahin'in olayı bildiği ve istihbaratı aldığı halde hiçbir işlem yapmadığını öne süren Boğatekin, İdris Naim Şahin ile dönemin MİT çalışanları ve yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve hazırladıkları dilekçeleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduklarını söyledi. Boğatekin, müvekkillerinin tahliye edilmesi için de Yargıtay'a ve dosyası kapanan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne de başvuracaklarını belirtti.

Boğatekin halen yargılamanın devam ettiği Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, İdris Naim Şahin'in açıklamalarını ciddi bulduklarını, Adalet Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar verdiğini aktardı. Boğatekin, bu olayın araştırılması gerektiğini belirten mahkemenin aynı zamanda imalı bir suç duyurusunda bulunmuş olduğunu da iddia etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Serap Eser Dosyası Avukatlarından İdris Naim Şahin'e Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    Alaca Belediyesi, bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası etkinliği düzenledi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile birlikte yağmur duası yaptı.

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement