Serdivan Belediyesi Öğrencilere Konuk Oldu - Son Dakika
Yerel

Serdivan Belediyesi Öğrencilere Konuk Oldu

Serdivan Belediyesi Öğrencilere Konuk Oldu

Serdivan Belediyesi, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanlığı’nın bu sene beşincisini düzenlediği Coğrafi Bilgi Sistemleri günlerine misafir oldu.

01.05.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serdivan Belediyesi, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanlığı'nın bu sene beşincisini düzenlediği Coğrafi Bilgi Sistemleri günlerine misafir oldu.

Coğrafi Bilgi Sistemleri günleri kapsamında SAÜ'ye misafir olan Serdivan Belediyesi temsilcileri tarafından SAÜ Kongre Salonu'nda öğrencilere SEKOP (Serdivan Kentsel Otomasyon Projesi) ve Kent Bilgi Sistemi anlatıldı. Moderatörlüğünü Coğrafya Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. M. Fatih Döker'in üstlendiği seminerin açılış konuşmasını ise Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. F. Tülay Kızıloğlu yaptı. Seminerde ayrıca Rektör Yardımcısı Musa Eken de hazır bulundu. Programda Serdivan Belediyesi'nin yanı sıra, Üsküdar Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi, İSU Genel Müdürlüğü ve Turkcell de sunum yaptı.

Açılış konuşmasında Yrd. Doç. Dr. M. Fatih Döker, daha önce kendilerini hizmet binasında ağırlayan Serdivan Belediyesi'ne eğitim ve uygulama desteklerinden dolayı teşekkür ederek bir sonraki aşamada teorik eğitimi pratiğe dökme amacıyla Coğrafya Bölümü öğrencilerinin Serdivan Belediyesi'nin numarataj işlemlerinde yer alacağını söyledi. Açılış konuşmalarının ardından öğrencilere SEKOP ve Kent Bilgi Sistemi tanıtıldı.

Serdivan Belediyesi'nin Kent Bilgi Sistemi'ni 2007 yılından bu güne etkin olarak kullandığı belirtilirken ilçe genelinde hayata geçirilen ve geçirilecek olan tüm yatırımların bu veriler ışığında vatandaşlarla birlikte ortak karar verilerek uygulamaya konulduğu belirtildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serdivan Belediyesi Öğrencilere Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement