Seri Katile Akıl Sağlığı Yerinde Raporu - Son Dakika
Güncel

Seri Katile Akıl Sağlığı Yerinde Raporu

Seri Katile Akıl Sağlığı Yerinde Raporu

Konya ile Afyonkarahisar'a bağlı bazı kasabalarda 5 kişiyi öldürdüğü iddiası ile yargılanması devam eden şahsa, akıl sağlığı yerinde raporu verildi.

06.11.2012 15:41  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir ilçesi ile Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçelerine bağlı bazı kasabalarda geçtiğimiz yıl ikisi kadın 5 kişiyi öldürdüğü iddiası ile yargılanması devam eden şahsa, Adli Tıp Kurumu tarafından akıl sağlığı yerinde raporu verildi.

Erhan G.'nin 2'si kadın 5 kişiyi para ve cep telefonlarını gasp etmek amacıyla öldürdüğü iddiası ile yargılanması devam ediyor. Mahkemenin isteği üzerine Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Erhan G.'ye, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas ve Gözlem Dairesi'nce, akıl sağlığı yerinde raporu verildi.

Dördüncü Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından verilen raporda, Erhan G'nin, yapılan kontrolleri sonucunda, cezai sorumluluğunu ortadan kaldıracak veya azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığıyla, zeka geriliğinin saptanmadığı belirtildi.

5 CİNAYETTEN YARGILANIYOR

Verilen raporda, adli dosya tetkikinde sanığın suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme, bu fiil ile ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arızanın içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye rastlanmadığı ifade edildi.

Rapor sonucunda sanığın, işlediği suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğuna karar verildi.

Adana'dan karayollarında yol yapım çalışması yapan taşeron firmada şoför olarak çalışmak üzere 2011 yılının Nisan ayında Konya'nın Akşehir ilçesine gelen Erhan G. iddiaya göre ilk olarak 6 Ağustos günü Azerbaycan uyruklu 40 yaşındaki Hacer Rahimova'yı evinde tabancayla öldürüp, yüzüklerini gasp etti. 11 Ağustos günü Akşehir'in Gölçayır Beldesi'nde 58 yaşındaki çiftçi Yakup Okumuş'un cep telefonunu gasp edip, tabancayla başından vurup öldürdü. 12 Ağustos günü ise Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Çamözü beldesinde 65 yaşındaki Türkan Sargut'un başından tabancayla vurarak öldürdükten sonra üzerindekileri gasp etti. Erhan G., 23 Ağustos 2011 tarihinde ise Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Kırca beldesi yakınlarında TIR ile mola veren Gökhan Keser'i öldürüp, eniştesi TIR şoförü Korhan Ersoy'u yaraladı. Erhan G., öldürdüğü maktullerden birinin kredi kartıyla ATM cihazından para çekmesi üzerine MOBESE ve güvenlik kameralarından kimliği saptanıp 25 Ağustos 2011 tarihinde Akşehir'de kiracı olarak oturduğu evde yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BİR CİNAYETİ DNA TESTİYLE ORTAYA ÇIKTI

Erhan G., Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde öldürdüğü 1'i kadın 2 kişi için Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi'nde, öldürdüğü 1'i kadın 2 kişinin cinayetiyle ilgili de 'kasten adam öldürme ve yağma' suçundan Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanmaya başlandı. Erhan G.'nin cinayetlerin gerçekleştirdiği tarihlerde Akşehir'e bağlı Doğrugöz Kasabası'nda haşhaş tarlasında cesedi bulunan 61 yaşındaki Arife Korkmaz'ı da öldürdüğü, olay yerinde bulunan kan izi ve öldürülen kadının tırnakları arasından alınan doku örnekleri ile yapılan DNA testi ile ortaya çıkarılmıştı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Seri Katile Akıl Sağlığı Yerinde Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement