Serie A'nın Temposu Yetersiz - Son Dakika
Spor

Serie A'nın Temposu Yetersiz

Serie A\'nın Temposu Yetersiz

Napoli teknik direktörü Rafael Benitez, İtalyan kulüplerinin Avrupa kupalarında aldığı başarısız sonuçları Serie A'daki oyun hızının düşük olmasına bağladı.

01.05.2014 23:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Napoli'nin İspanyol teknik direktörü Rafael Benitez, Serie A'daki oyun hızının La Liga, Bundesliga ve Premier Lig'deki kadar yüksek olmadığını söyledi.

Perform'a yaptığı açıklamada Benitez "Doğruyu söylemek gerekirse, 12 puan toplamış olmamıza rağmen Şampiyonlar Ligi'nden elenmemiz hayal kırıklığı yarattı. Belkide sorun Serie A'daki oyun hızıyla ilgilidir. Yüksek hızla oynanan futboldan bahsettiğimizde aklımıza Premier League, Bundesliga ve La Liga geliyor. Özellikle Almanya'da fizik gücü yüksek ve oyunu çabuk oynayan takımlar var. La Liga'da da buna benzer bir tempoyu görebilmek mümkün, ama İtalya'da daha çok oyunun kontrolünü ele geçirmeye yönelik bir futbol oynanıyor." dedi.

Sözlerine devam eden Benitez "İtalya futbol konusunda zor bir ülke. Çünkü herkes futbolu seviyor, herkes tutkulu, futbol stili de oyunu kontrol etmeye çalışmak. Ve bu şartlar altında herşey gerçekten çok zor. Nerede olduğumuza dönüp bakacak olduğumuzda ise, Napoli kendi tarihindeki en yüksek puanı toplamış durumda bunun haricinde İtalya Kupası'nda finale çıktık. Bunun gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Napoli şu an ligde 3.sırada ve Şampiyonlar Ligi biletini almaları için önlerindeki 3 maçın birini kazanmaları yeterli.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Serie A'nın Temposu Yetersiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement