Şerif Aydemir: "Türk-islam Medeniyeti Yayını Çok Uzaklara Gerdi" - Son Dakika
Güncel

Şerif Aydemir: "Türk-islam Medeniyeti Yayını Çok Uzaklara Gerdi"

Şerif Aydemir: "Türk-islam Medeniyeti Yayını Çok Uzaklara Gerdi"

ESKADER Başkanı Şerif Aydemir, Türk-İslam Medeniyeti’nin dünyada var olmuş medeniyetlerin bütün birikimlerinden faydalandığını, ancak onlardan ayrı olarak yayını çok daha ötelere gerdiğini söyledi.

20.04.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESKADER Başkanı Şerif Aydemir, Türk-İslam Medeniyeti'nin dünyada var olmuş medeniyetlerin bütün birikimlerinden faydalandığını, ancak onlardan ayrı olarak yayını çok daha ötelere gerdiğini söyledi.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)'nin Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ödül töreninde Türk edebiyatının birçok siması buluştu.

ESKADER 2014 Ödülleri töreni Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde yapıldı. ESKADER Ödülleri'nin sahipleri, plaketlerini törenle aldı. Kültür sanat dünyasından seçkin isimlerin katıldığı törende büyük bir heyecan yaşandı. 28 dalda 30 kişi ve kuruma verilen ödüllerde Özel Ödülü Prof.Dr. Salih Tuğ, Üstün Hizmet Ödülleri'ni Prof.Dr. Kemal Eraslan, Neyzen İlyas Çelikoğlu ve Prof.Dr. Emine Gürsoy Naskali aldı. Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma, Ahmet Efe, Sabri Koz, Ahmet Yaşar Ocak, İhsan Kabil, Prof. Dr. Muhittin Serin, Münip Utandı, Prof.Dr. Mustafa Fayda, Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Orhan Kurt ve Toron Karacaoğlu da ödül alanlar arasındaydı. Kurum olarak İnsan Yayınları, İBB Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü ile İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na da ödül takdir edildi. ESKADER belgeselinin gösterilmesiyle başlayan programda Münip Utandı dinleyicilere güzel bir konser verdi. Fırat Kızıltuğ ud'uyla, Nurullah Kanık da ney'iyle Münip Utandı'ya eşlik etti. Ziyaretçiler, tören dolayısıyla açılan Ödül Kazanan Eserler, "ESKADER Kültür Sanat Faaliyetleri ve Basında ESKADER sergilerini gezdi. Sunucu Selahattin Kocaarslan'ın takdimini yaptığı tören, ses sanatkarı Münip Utandı'nın Türk müziğinden seslendirdiği eserlerle başladı. Sonra ödüller, sahiplerine takdim edildi. Osman Akkuşak, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Fuat Başar, Ahmet Özdemir, Dr. Metin Eriş, Mehmet Cangır, Şakir Kurtulmuş, Meryem Aybike Sinan, Muhterem Yüceyılmaz, Gazi Altun, Erol Ülgen, Prof. Dr. Mehdi Ergüzel, Recep Garip, Ali Haydar Haksal, Hilali Mahmutoğlu, Abdurrahman Şen, Can Alpgüvenç, Prof.Dr. Suphi Saatçi, Erdoğan Aslıyüce, Sakin Öner, Engin Köklüçınar, Zeki Akyüzlü, Ahmet Mahir Pekşen ve Hikmet Sırma ödül sahiplerine plaketlerini takdim edenler arasında yer aldı. Ödüllerin sahiplerine verilmesinin ardından toplu fotoğraflar çekildi.

ESKADER Başkanı Şerif Aydemir de, açılış konuşmasına, şair Sezai Karakoç'un bir tespitiyle başladı. İnsanlığın ta bidayetten beri üç büyük ideal taşıdığını, bunların iyilik, doğruluk ve güzellik olduğunu, güzelliğin ise estetiğe ve sanata tekabül ettiğini söyledi. Türk-İslam Medeniyeti'nin dünyada var olmuş medeniyetlerin bütün birikimlerinden faydalandığını, ancak onlardan ayrı olarak yayını çok daha ötelere gerdiğini, beşeriyetin vicdanına, mutlak hakikati çiğ taneleri gibi sepelediğini ve insanı kalbinden yakaladığını vurguladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şerif Aydemir: 'Türk-islam Medeniyeti Yayını Çok Uzaklara Gerdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement