Serik'te "Tarla Günü" Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Serik'te "Tarla Günü" Etkinliği Düzenlendi

Antalya'nın Serik ilçesinde Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ile Gıda, Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde "Tarla Günü" programı düzenlendi.

17.08.2017 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Serik ilçesinde Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ile Gıda, Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde "Tarla Günü" programı düzenlendi.

Boğazkent Mahallesi'nde düzenlenen "Tarla Günü" programında, mısır ile soyanın birlikte ekildiği Silajlık Yem Üretimi Projesi tanıtıldı.

Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, programda yaptığı konuşmada, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin, aynı zamanda tarımı en iyi ülkeler olduğuna işaret etti.

Tarımda maliyet azaltıcı, üretim arttırıcı her şeyi yapmak zorunda olduklarını dile getiren Şimşek, şunları kaydetti:

"Burada örnek bir davranışı yapıyoruz ama önemli olan bunu çiftçilerle kucaklaştırmak. Türkiye'de et fiyatlarının pahalı olduğu söyleniyor ama sütün ucuz olduğunu hiç kimse söylemiyor. Süt ucuz olduğu sürece et fiyatı pahalı olur. Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri süt içimi az."

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Müdürü Abdullah Ünlü de araştırma enstitülerinin çok önemli çalışmalar yaptığını ve bunun çiftçilere sahada hizmete dönüşmesinin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ise hayvancılıkta girdi maliyetlerinin yüksekliğine işaret ederek, "Bakanlığımızın, il müdürlüğünün ve BATEM'in yaptığı bu çalışma çok önemli." dedi.

Etkinliğe, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarımsal Veriler Şube Müdürü Derya Bilgin de katıldı.

Program sonunda katılımcılara haşlanmış mısır ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Serik'te 'Tarla Günü' Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement