Serikli Güreşçiler Tarihi Elmalı Güreşlerinde, 1 Birincilik, Beş Üçüncülük Elde Etti. - Son Dakika
Spor

Serikli Güreşçiler Tarihi Elmalı Güreşlerinde, 1 Birincilik, Beş Üçüncülük Elde Etti.

Serikli Güreşçiler Tarihi Elmalı Güreşlerinde, 1 Birincilik, Beş Üçüncülük Elde Etti.

Antalya’nın Elmalı ilçesinde bu yıl 666.ncısı düzenlenen Elmalı Yağlı Pahlivan Güreşleri’nde Serikli gençler elde ettiği derecelerle büyük bir başarıya imza attı.

10.09.2018 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Elmalı ilçesinde bu yıl 666.ncısı düzenlenen Elmalı Yağlı Pahlivan Güreşleri'nde Serikli gençler elde ettiği derecelerle büyük bir başarıya imza attı.

Ata sporu güreşin "ilk er meydanı" olarak kayıtlara geçen ve Elmalı ilçesindeki gerçekleştirilen organizasyona 72'si başpehlivan, bin 600'ün üzerinde güreşçi katıldı.

Dünya'nın en eski spor organizasyonlarından biri olan 'Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerini, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Antalya Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ve diğer ilçe belediye başkanları ile birlikte çok sayıda güreş sever izledi.

Recep Gürbüz Güreş Sahası'nda gerçekleştirilen organizasyonda Serik Belediyesi güreş takımı başpehlivanı Ali Gürbüz ile İsmail Balaban arasındaki yarı final mücadelesi ise tarihe geçti. Gürbüz, sağanak yağış altında 2 saat 15 dakika süren mücadelenin sonunda İsmail Balaban'a yenilerek üçüncü oldu. İsmail Balaban, finalde, Nedim Gürel'i eleyen Orhan Okulu ile karşılaştı. 2 saat 15 dakikalık yarı finalin yorgunluğunu finalde hisseden İsmail Balaban, güreşe devam edemeyince Orhan Okulu şampiyonluğa ulaştı. Kırkpınar'ın son başpehlivanı Orhan Okulu, Elmalı Yağlı Güreşleri'nde üst üste 6. kez şampiyon oldu.

Serikli güreşçiler ise Tarihi Elmalı güreşlerinde, 1 birincilik, beş üçüncülük elde etti. Başpehlivan Ali Gürbüz üçüncü, deste büyük boy da Osman kan birinci, Ali Kan üçüncü, baş altında İlhan Kırmızı Kan üçüncü, büyük ortada Bayram Aslantaş üçüncü, deste orta boyda ise Hasan Güler üçüncü oldu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Serikli Güreşçiler Tarihi Elmalı Güreşlerinde, 1 Birincilik, Beş Üçüncülük Elde Etti. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    17:43 Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Atakaş Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve çift kale maç ile tamamlandı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.


Advertisement