Sertifika Dağıtım Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sertifika Dağıtım Töreni Yapıldı

Kadınhanı ilçesinde "Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam Projesi" kapsamında eğitim gören kursiyerler düzenlenen törenle kurs bitirme sertifikalarını aldı.

14.12.2011 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınhanı ilçesinde "Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam Projesi" kapsamında eğitim gören kursiyerler düzenlenen törenle kurs bitirme sertifikalarını aldı.

Kadınhanı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen, Konya İl Tarım Müdürlüğü ve Kadınhanı İlçe Merkez Belediyesi'nin proje ortaklığını yaptığı "Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam Projesi" kapsamında on aydır eğitim gören 135 katılımcı, kurs bitirme sertifikalarını almaya hak kazandı.

Ziraat Odası Kültür Salonu'ndaki Sertifika dağıtım törenine Kadınhanı Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Hulusi Çökgel, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Alparslan, MEVKA yetkilileri, belde belediye başkanları ve daire amirleri katıldı.

Bölgede sosyo-ekonomik bir ivme kazandıracak olan insan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesi ile sosyal-sermayenin ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesinin amaçlandığı proje kapsamında İl Tarım Müdürlüğü personelinden, Ev Ekonomisti Konu Uzmanı Semra Türkmen, Gıda Mühendisi Alpaslan Tekin, Ev Ekonomisti Teknisyeni Zeliha Kırpak ve Tekniker Şükran Demir projenin eğitimciliğini üstlendi.

Proje eğitim faaliyeti Kolukısa, Atlantı, Osmancık, Başkuyu beldeleri ve ilçe merkezinde farklı zamanlarda gerçekleşti. Proje kapsamında yapılan eğitim konu başlıklarında ise mantı yapımı, erişte yapımı, sirke yapımı, turşu yapımı, humus Yapımı, peynir yapımı, aile ve çocuk eğitimi, aile ve genç eğitimi yer aldı.

Sertifika dağıtım töreninde söz alan kursiyerlerden Halime Gürel'in yaptığı konuşma, salonda uzun süre alkışlandı.

Kursiyer Gürel, yaptığı konuşmada "Köy hanımları olarak unutulmuştuk, bu proje bize güç verdi. Biz hep ürettik ama bilinçsiz ürettik. Bu proje ile bilinçlendik. Aile ekonomimize katkı sağladık. Biz köylü hanımlarını unutmayın çünkü köylü olmazsa şehirli asla olamaz. Bu projeye emek veren tüm kurumlarımıza ve eğitimcilerimize teşekkürü bir borç biliriz. Bu tür projelerin devamını diliyoruz" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kursu başarıyla bitiren kadınlar sertifikaları takdim edildi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sertifika Dağıtım Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement