Sertifikalı Çiftçiler Asma Yetiştirecek - Son Dakika
Yerel

Sertifikalı Çiftçiler Asma Yetiştirecek

Sertifikalı Çiftçiler Asma Yetiştirecek

Şehzadeler Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen “Asma Yetiştirme ve Bağ Budama Eğitimi” tamamlandı.

06.03.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen "Asma Yetiştirme ve Bağ Budama Eğitimi" tamamlandı. Teorik ve uygulamalı eğitimlere katılarak, asma yetiştirme ve bağ budama tekniklerini öğrenen 80 çiftçiye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Çobanisa, Yeniköy, Tilkisüleymaniye ve merkez mahallelerden katılarak Asma Yetiştirme ve Bağ Budama Eğitim alan çiftçilerin sertifika töreni Yeniköy Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Törene Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, İlçe Tarım Müdürü Ferhat Bozkaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hilmi Polat ve çiftçiler katıldı. 6 hafta süren eğitim sonunda, kursa katılan 105 kursiyer arasından 80 çiftçi sertifika almaya hak kazandığı belirtildi.

Manisa'da ilk defa böyle bir kurs verildiğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, proje paydaşlarına ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

ZEYTİN BUDAMA KURSU AÇILDI

Belediye olarak tüm birimler ile birlikte en iyi hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Önal, "Belediyenin rutin hizmetleri yanında insanlarımızın becerilerini arttıracak, onlara bu sayede daha fazla maddi gelir sağlayacak eğitim ve beceri kazandırma çalışmalarımız da kesintisiz devam etmektedir. Bugün burada kursumuzu bitiren ve sertifika almaya hak kazanan kardeşlerimiz öğrendiklerini tatbik ettiklerinde kendi iş yerlerinde inşallah daha fazla ve sağlıklı ürün yetiştireceklerdir. Bu öğrendiklerini başkalarının işlerinde uyguladıklarında da, bir meslek sahibi olarak ailelerine daha fazla gelirle katkıda bulunabilecek. Belediyemiz bu çalışmalarında kaymakamlığımız, ilçe tarım müdürlüğümüz ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle ortaklaşa çalışmaktadır. Yeni bir çalışmamız olarak zeytin budama kursunu da açmış bulunmaktayız. Katılmak isteyen çiftçilerimizin belediyemiz kırsal hizmetler müdürlüğüne, halk eğitim merkezine ya da ilçe tarım müdürlüğüne müracaatlarını bekliyoruz" dedi.

80 ÇİFTÇİ SERTİFİKA ALDI

Bağcılığın desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla böyle bir kurs düzenlediklerini belirten Kaymakam Çorumluoğlu ise şunları kaydetti:

"Şehzadeler İlçe Kaymakamlığımız sınırları içerisinde tarım alanı olarak kullanılan yaklaşık 325 bin dekar arazimizin 65 bin 300 dekarını bağ alanları oluşturmakta, bu alanlarımız hızla artmaktadır. İlçemizin tarım ekonomisinde ve istihdamında çok önemli bir yere sahip bağcılığımızın desteklenmesi ve yaygınlaştırılması faaliyetlerde öncelikli hizmet olarak yerini almaktadır. Bu nedenle arazide yapılan araştırma ve çalışmalar sonucunda asma yetiştirme ve bağ budama tekniklerinde eksiklikler görülmüştür. Yapılan bu eğitim ile eksikliklerin önüne geçileceği öngörülmektedir. Bu da ilçemiz çiftçileri için bağcılığın ana gelir kaynağı olması nedeniyle önem arz etmektedir. Bu eğitim çalışması 8 Ocak-20 Şubat 2015 tarihleri arasında teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilmiştir. Çobanisa, Yeniköy Tilkisüleymaniye ve Merkez mahallelerdeki 105 çiftçimiz eğitime katılmıştır. Eğitim sonunda 80 çiftçimiz sertifika almaya hak kazanmıştır hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından çiftçilerin sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sertifikalı Çiftçiler Asma Yetiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement