Sertifikalı Çoban Eğitimi Başladı - Son Dakika
Güncel

Sertifikalı Çoban Eğitimi Başladı

Sertifikalı Çoban Eğitimi Başladı

'Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi' projesi Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen törenle başladı.

10.03.2014 17:14  Güncelleme: 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nitelikli çoban yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen 'Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi' projesi kapsamında düzenlenen 'sertifikalı çobanlık eğitimi' Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen törenle başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞ-KUR), Türkiye Ziraat Odaları Birliği işbirliği protokolü kapsamında ve Eğitim Yayın ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi' (sertifikalı çobanlık eğitimi) Manavgat'ta gerçekleştirilen temsili açılışla başladı. Resmi adıyla 'Sürü Yönetimi', halk dilinde ise 'çobanlık' olan kursun, Manavgat Halk Eğitim Merkezi'nde başlaması nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Antalya İl Müdürü Ahmet Dallı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Asar, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Manavgat Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, İŞ-KUR Manavgat Şube Müdürü Yavuz Ayna katıldı.

354 KURSİYER EĞİTİM ALIYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Antalya İl Müdürü Ahmet Dallı, 'Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi'nin Antalya'nın Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Kaş, Korkuteli, Kumluca, Manavgat ve Serik ilçelerinde aynı anda başladığını söyledi. Nitelikli çoban dediğimiz 'sürü yönetimi elemanı' eğitiminde gerek hayvan sağlığı gerekse hayvan yetiştiriciliği ve beslenmesi konusunda toplamda 120 saat kurs verileceğini kaydeden Dallı, kursa katılan 354 kursiyere eğitimleri boyunca İŞ-KUR tarafından yevmiye verileceğini vurguladı.

UYGULAMALI EĞİTİM VERİLECEK

Antalya genelinde yaklaşık 145 bin büyükbaş, 950 bin civarında küçükbaş hayvan olduğunu anlatan Dallı, şunları dedi:

"Küçükbaş hayvan varlığında Türkiye genelinde 6'ncı sıradayız. Bu yüzden bizim için bu kurslar büyük önem taşıyor. Başta kurslarımızda bu işlerle uğraşan vatandaşlarımıza, öncelikle bir sürüde bilinmesi gereken temel bilgiler olan beslenme, hayvan sağlığı ve sürü idaresi konusunda eğitim verilecek. Daha sonra bir çiftlikte uygulamalı eğitimler verilecek. İleriki bir aşamasında da kursları bitirip sertifika alan kursiyerlerimize bakanlığımızca yeni bir takım desteklemeler yapılacak. Tarım ve hayvancılığımıza önemli katkılar sunan bir başlangıç olacağını düşünüyorum."

Her işin mutlaka eğitim alınarak yapılması gerektiğini belirten Kaymakam Emir Osman Bulgurlu da hayvancılığa katkı sağlayacak bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen kurum ve yetkililere teşekkür etti. Kursa katılan kursiyerlerde projeden memnun olduklarını belirtti. Açılış töreninin ardından kursiyerler ders başı yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sertifikalı Çoban Eğitimi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement