Sertifikalı Davulcular Görev Başında - Son Dakika
Güncel

Sertifikalı Davulcular Görev Başında

Aziziye Belediyesi tarafından sertifikaları verilen 10 davulcu, ramazan ayı boyunca vatandaşları sahura kaldırmak için görevine başladı.

17.05.2018 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aziziye Belediyesi tarafından sertifikaları verilen 10 davulcu, ramazan ayı boyunca vatandaşları sahura kaldırmak için görevine başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Aziziye ilçesinde ramazan davulculuğu yapmak isteyen davulcular, Aziziye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Gerekli evrakların incelenmesinin ardından başvurular onaylanan ve ilçenin 3 merkez mahallesinde görev yapacak 10 davulcu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'dan sertifikalarını alarak, sahur mesailerine başladı.

Aziziye Belediye Başkanı Orhan, ilçenin ramazan ayını huzur ve huşu içinde geçirmesi için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını, bu kapsamda ramazan davulcularını da belirlediklerini ifade eden Orhan, şunları kaydetti:

"Ramazan davulculuğu artık sahurla özdeşleşmiş durumda. Bu alanda görev yapacak kardeşlerimiz belediyemize başvurularını yaptılar. Bizlerde bu kardeşlerimizin başvurularını değerlendirdik ve kimliklerini kendilerine teslim ettik. 10 davulcu kardeşimiz Ramazan ayı süresince vatandaşlarımızı sahura kaldıracaklar ve aynı zamanda bu özel geleneği yaşatmış olacaklar."

Orhan, belirledikleri davulculara sertifika ve kimlik verdiklerini belirterek, bu sayede kimliği belirsiz kişilerin vatandaşlardan para toplamasının önüne geçmiş olacaklarını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sertifikalı Davulcular Görev Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement