Servet Yardımcı: "İnşallah Dünya Kupası Finalini Cüneyt Çakır Yönetir" - Son Dakika
Spor

Servet Yardımcı: "İnşallah Dünya Kupası Finalini Cüneyt Çakır Yönetir"

Servet Yardımcı: "İnşallah Dünya Kupası Finalini Cüneyt Çakır Yönetir"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, "İnşallah Dünya Kupası finalini Cüneyt Çakır yönetir." dedi.

13.06.2018 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moskova'daki Metropol Hotel'de AA muhabirinin sorularını yanıtlayan  Yardımcı, Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile görüştüklerini  belirterek, şöyle konuştu:
"Cüneyt Çakır ve arkadaşları bizi ziyaret etti. Moralleri çok yüksek.  Bizleri gururla temsil ediyorlar. Onlara başarılar diledik. İnşallah Dünya Kupası  finalini Cüneyt Çakır ve arkadaşları yönetir. Buraya geldiler, herkes tarafından  karşılandılar, tanınıyorlar. Tabii ki bu ülkemiz için bir gurur. Bir Türk olarak  çok gururlandım. Onlara başarılar diledik, tebrik ettik. Daha çok futbol  insanımızın bu tip organizasyonlarda olması gerekiyor. Çalışıyoruz."
"Rusya'daki coşku Türkiye'nin 2024 adaylığına faydalı olacaktır"
Dünya Kupası'na sayılı saatler kala, Rusya'da yaşanan futbol  coşkusunun, Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) adaylığına da  olumlu yansıyacağının altını çizen Servet Yardımcı, şu ifadeleri kullandı:
"Rusya sokaklarında Dünya Kupası'nın coşkusunu hissediyoruz. Bu da  bize, UEFA'ya söylediğimiz 'Yeni sahaların olması gerek' tezini güçlendiriyor.  Türkiye her bakımdan bir köprü görevi yapıyor. Batı ile doğuyu birleştiriyor.  Orta Doğu ve Afrika'ya açılan bir kapıyız, UEFA'ya, 'Bu yeni heyecanı tatmamız  lazım, bunu kaçırmamanız gerek' diyoruz. Rusya'da FIFA için yeni bir saha ve yeni  bir heyecan. Düşündüklerimizi Rusya'da gördüğümüz için çok mutluyuz. 2024 Avrupa  Futbol Şampiyonası için buradaki bu coşku ve tutkuyu tüm yetkililer yaşayacak.  Rusya'daki coşku Türkiye'nin 2024 adaylığına faydalı olacaktır."
Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı için yarıştığı  Almanya'nın her bakımdan güçlü bir rakip olduğunu vurgulayan Yardımcı, "Almanya,  2 Dünya Kupası, 1 Avrupa Şampiyonası organize etti. Her bakımdan hazır, fakat biz  de hazırız. Devletimizin desteği ile yaptığımız modern statlarımız, altyapımız,  üst yapımız, hava yollarımız, yollarımız ve köprülerimiz ile her bakımdan hazır  olduğumuzu söylüyoruz. Bugün bile EURO 2024'ü yapabilecek durumda olduğumuzu  söylüyoruz. Şansımız var ama çetin bir yarış geçecek. Ümitle 27 Eylül'ü  bekliyoruz. UEFA Yönetim Kurulu'nda olmam her bakımdan bir avantaj. Bu  komitelerde daha fazla Türklerin olması çok önemli. Daha fazla insanımızın bu tip  pozisyonlarda olması ve desteklenmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.
"Çok iyi genç bir jenerasyon yakaladık"
Yardımcı, Mircea Lucescu ile Türk Milli Takımı'nın da çok başarılı  olarak inandığını aktararak, şunları kaydetti:
"Yeni ve genç bir takımımız var, bu takımın bundan sonra her turnuvaya  katılması gerek. Biz ülke olarak katıldığı turnuvalara renk ve karakter katan bir  takım olarak değerlendiriyoruz ama bizim için bundan sonra devamlılık önemli  olacak. Milli takımımızın durumu, bundan sonraki turnuvalara sürekli  katılacağımızın mesajını veriyor. Milli takımımızdan ümitliyiz. Çok iyi genç bir  jenerasyon yakaladık. İnşallah bundan sonra Avrupa şampiyonaları ve dünya  kupalarında Türk Milli Takımı'nı göreceğiz."
" Brezilya'nın kazanmasını isterim"
Rusya'da yarın başlayacak Dünya Kupası'nda yaşanacak rekabete de  değinen Servet Yardımcı, "Her Türk gibi ben de Brezilya'ya sempati duyuyorum.  Brezilya Milli Takımı'nı şanslı görüyorum. Tabii Arjantin, Almanya ve İspanya da  önemli takımlar. Ama Brezilya'nın kazanmasını isterim." ifadelerini kullandı.
Yardımcı, "Ronaldo, Messi ya da Neymar'dan hangisi Dünya Kupası'na  damga vurur?" sorusuna ise "Hepsi de vuracak zannediyorum. Hepsi çok değerli  futbolcu. Messi'yi Arjantin Milli Takımı'nda çok başarılı göremedik. Messi'den  bir patlama bekliyoruz. Neymar ve Ronaldo da çok büyük futbolcu." yanıtını verdi.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Servet Yardımcı: 'İnşallah Dünya Kupası Finalini Cüneyt Çakır Yönetir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu
    09:48 Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla bahçe oluşturdu. Fidan dikimiyle birlikte öğrencilerin yardımlaşma ve iş birliği yapmasını teşvik eden merkez, aynı zamanda çevre bilincini de aşılamayı hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, engelli bireylerin başarılarına ortak olmanın önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.


Advertisement