SES: Boş Vaat Değil Hakkımızı İstiyoruz - Son Dakika
Güncel

SES: Boş Vaat Değil Hakkımızı İstiyoruz

SES: Boş Vaat Değil Hakkımızı İstiyoruz

SES Urfa Şubesi Eş Başkanı Reşat Doğan yaklaşan seçim öncesi boş vaatler verildiğini ve bunlara inanmadıklarını söyledi.

17.04.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Şubesi üyeleri Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek ücretlerinin ve çalışma koşullarının düzeltilmesi yönündeki taleplerini dile getirdi.

Üyeler adına burada bir basın açıklaması yapan SES Şanlıurfa Şubesi Eş Başkanı Reşat Doğan, seçimler yaklaşırken verilen vaatlerin havada kaldığını söyledi.

Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının ağır olduğunu ve ücretlerinin açlık sınırı altında olduğunu belirten Doğan, "Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak sağlıkta dönüşüm programının halkın sağlığını piyasalaştıracağını, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ise iş güvencesinden yoksun, düşük ücretle esnek ve kuralsız çalışmaya maruz kalınacağını 2004 yılından bu yana söylüyoruz.

10 yılı aşkın süredir, bu piyasalaştırma ve köleleştirme programına karşı bir dizi eylem ve etkinlikler gerçekleştirdik. Gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. 13 Mart'ta da sağlık ve sosyal hizmet alanındaki emek ve meslek örgütleri ile birlikte AKP iktidarını bir kez daha uyarmıştık.
Ne yazık ki, AKP iktidarını ne halkın sağlığı ne de sağlık çalışanlarının geleceği ilgilendiriyor.
İnsanüstü çabayla, insanlık dışı koşullarda çalışıyoruz. Çalışırken ve emeklilikte de insanca yaşamaya yetecek ücret değil, açlık sınırı altında ücret alarak yaşamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

'TALEBİMİZ AÇIK VE NET'

"Seçimler yaklaşıyor ve vaatler hava da uçuşuyor" diyen Doğan, "Biz boş vaat değil, hakkımız olanı istiyoruz. Hemen şimdi. Fiili hizmet zammı istiyoruz" dedi. Haftada 40 saat olan yasal sürenin çok üzerinde ve ağır koşullarda çalıştıklarını vurgulayan Doğan, "Yıpranmamıza rağmen sağlık hizmetlerinin 'ağır ve tehlikeli işler' olduğu değerlendirilmesine rağmen yıpranma payı ödenmiyor. AKP iktidarı, her seçim öncesi yanma yandaşı olan sendikayı da alarak sağlık çalışanlarını boş vaatlerle oyalıyor. Nasıl mı? 13 Mayıs 2014 tarihinde dönemin başbakanı Erdoğan Sağlık-Sen'in düzenlediği bir toplantıda '5 yıla 1 yıl yıpranma payı vereceğiz' dedi. Üzerinden tam 1 yıl geçti. Dönemin başbakanı şimdi cumhurbaşkanı, dönemin sendika başkanı ise şimdi milletvekili adayı. Sağlık çalışanları ise hala yıpranıyor. Seçimler yaklaşıyor ve vaatler hava da uçuşuyor. Biz boş vaat değil, hakkımız olanı istiyoruz. Hemen şimdi. Sabit ödemeler iki katına çıkarılsın, emekliliğe yansıtılsın ve çalışma koşullarımız düzeltilsin" diye konuştu.

YURTSEVER DE DESTEK VERDİ

Çalışma koşullarının her geçen gün bozulmaya başladığını dile getiren Doğan, haklarını elde edinceye kadar mücadelelerine devam edeceklerinin belirtti. Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Çünkü ihtiyaç molası dahi vermeden, performans baskısı ve şiddet baskısı altında, sağlıksız koşullarda düşük ücretle, esnek ve kuralsız insanüstü bir çabayla çalışıyoruz. İşyerlerimizi işletmeye çeviren yönetenler, daha fazla girişim, daha fazla işlem, daha fazla performans diyerek hem sağlık çalışanlarının sağlığını hem de halkın sağlığını tehlikeye atıyor.

Fazla çalışma ve angarya sürekli artarken buna bağlı olarak çalışma koşullarımız her geçen gün bozuluyor. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri performansa dayalı ücretlendirme ile çalışırken ve emeklilikte açlık sınırında yaşamaya mahkum ediliyor. Nasıl mı? Yetkilendirdiği yandaş sendika Memur-Sen ile ittifak kurarak kabul edilemez sözleşmeler imzalayarak. Artık yeter. Fiili hizmet zammı hakkımızı alana, sabit ödemeler iki katma çıkarılarak emekliliğe yansıtılana veçalışma koşullarımız sağlıklı olana kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."

SES MYK Üyesi Belkız Yurtsever'in de destek verdiği basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel SES: Boş Vaat Değil Hakkımızı İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement