Ses, Spor Alanında Da Kapasite Anlaşmalarını Genişletiyor - Son Dakika
Güncel

Ses, Spor Alanında Da Kapasite Anlaşmalarını Genişletiyor

SES ve Eurovision, Londra 2012 Paralimpik Oyunları'nın ve diğer önemli spor etkinliklerinin global yayını için uzun süreli kapasite genişletme anlaşması imzaladı.

17.08.2012 04:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın lider global uydu ve yayıncılık operatörlerinden "SES", Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Avrupa'da yayınlanan uluslararası spor etkinliklerinin canlı aktarımını sağlamak üzere, Avrupa Yayın Birliği (European Broadcasting Union/EBU) bünyesinde, başlıca spor ve haber olaylarının önde gelen yayıncısı Eurovision ile uzun süreli kapasite anlaşması imzaladığını açıkladı.

Uzun süredir SES ile ortak çalışmalar yürüten Eurovision, Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nı ve Paralimpik Oyunları'nı Latin Amerika'daki televizyon izleyicilerine ulaştırmak için kapasitesini 54 MHz'e yükseltiyor ve SES teleport hizmeti ile NSS-806 uydusunu kullanıyor.

40.5 derece Batı konumunda yer alan NSS-806 uydusu, EBU, BBC ve diğer yayıncıların, Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nı Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Avrupa çapında geniş kapsamlı olarak yayınlamasını sağlayan çeşitli SES uyduları arasında yer alıyor.

Kapasite, aynı zamanda 2013-2014'de Fransa Bisiklet Turu, Formula Bir ve aralarında Brezilya 2014 FIFA Dünya Kupası'nın da bulunduğu, Avrupa ve Latin Amerika Futbol turnuvaları gibi başlıca spor etkinliklerinin yüksek çözünürlüklü (HD) yayını için de kullanılacak. Bu da üç kıtadaki sporseverlerin tüm yarışları ve maçları canlı olarak izleyebilmesini sağlayacak.

NSS-806'nın özel olarak ayarlanmış yüksek güçlü hemisferik ışını, Avrupa ve Amerika kıtalarını aynı anda kapsama olanağı sunarken Kuzey, Orta ve Güney Amerika'yı tamamen kapsama alanı içine alarak İspanyolca ve Portekizce konuşulan pazarların tamamına maksimum erişim olanağı sağlıyor. 270'in üzerinde kanalın yer aldığı uydu, Latin Amerika genelinde yaklaşık 19 milyon haneye ulaşıyor.

Eurovision'ın Satın Alma Departmanı Başkanı Paolo Pusterla, gerçekleştirilen anlaşma ile beraber EBU'nun memnuniyetini dile getirdi. "Eurovision'ın canlı içeriği sorunsuz, güvenilir ve uygun maliyetli olarak sağlama konusunda 60 yıldan uzun bir deneyimi var. SES'le anlaşmamızı genişletmekten ve bu sayede müşterilerimize, talep ettikleri yüksek kaliteli ve esnek hizmeti sunabilecek olmaktan memnunuz."

SES'in Global Geçici Kullanımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Samantha McCloskey ise şöyle dedi: "1999'un başlarında Kuzey Amerika'ya 15 dakikalık haber yayınları sağladığımız günlerden bu yana Eurovision'la ortaklığımızın nasıl büyüdüğünü görmek heyecan verici. Bugün 51 filodan oluşan küresel filomuz, geniş teleport hizmetimiz ve fiber ağımızla, spor ve haber yayınlarının hem katılımı hem de dağıtımı konusunda tam zamanlı ve geçici kullanıma yönelik destek sağlayabiliyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ses, Spor Alanında Da Kapasite Anlaşmalarını Genişletiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement