Seslerle Anadolu, Büyük Anadolu Turnesine Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Seslerle Anadolu, Büyük Anadolu Turnesine Çıkıyor

Seslerle Anadolu, Büyük Anadolu Turnesine Çıkıyor

MDOB'un, gösterildiği illerde kapalı gişe oynayarak seyirci rekorları kıran Seslerle Anadolu müzikli oyunu, 7 ili kapsayan Anadolu turnesine çıkıyor.

12.05.2014 16:42  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB), gösterildiği tüm illerde kapalı gişe oynayarak seyirci rekorları kıran 'Seslerle Anadolu' müzikli oyunu, 7 ili kapsayan Anadolu turnesine çıkıyor.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Anadolu'nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan "Seslerle Anadolu" müzikli oyunu, 24 Mayıs-3 Haziran 2014 tarihleri arasında "Büyük Anadolu Turnesi" adı altında sırasıyla Karaman, Konya, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve İskenderun'da sahnelenecek.

Türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç'ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı D. Şadi Erdoğan'a ait "Seslerle Anadolu" müzikli oyununun reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a, müzikal sorumluluğu Mehmet Yılmaz'a, dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu'na, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait. Eserin koreografi asistanlığını Baba Hasan Akyol, reji asistanlığını Melih Öztürk yapıyor. MDOB orkestra ve balesinin görev aldığı eserde, Kenan Korbek, Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Deniz Karausta, Onur Polat, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç ve Serkan Karagöz rol alıyor.

Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi, sıra gecesi gibi Anadolu'nun önemli kültürel ritüellerini de içerisinde barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana'ya, Köroğlu'na uzanan oldukça kapsamlı ve zengin repertuvarıyla gösterildiği tüm sahnelerde kapalı gişe oynayan Seslerle Anadolu müzikli oyunu, izleyicisine, orkestra, solo, koro, danslar ve slayt gösterileriyle görsel ve işitsel bir şölen sunuyor.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, turneyle ilgili yaptığı açıklamada, "Gösterildiği tüm illerde büyük beğeni ile karşılanan 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu 7 Anadolu ilimize taşıyarak sanatseverleri selamlayacağız. Kurum olarak opera ve balenin bulunmadığı illerimize turneler yoluyla ulaşarak, oralara da sahne sanatlarını taşıma sorumluluğu içerisindeyiz. Bu güzel eserle Mersinlilerin içten selamlarını bölge sanatseverlerine taşımak bizim için ayrıca mutluluk kaynağı olmuştur. Anadolu'nun eşsiz kültürünün sahneye taşındığı Seslerle Anadolu müzikli oyununun bölge temsillerine tüm sanatseverleri davet ediyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seslerle Anadolu, Büyük Anadolu Turnesine Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement