Sevan Bıçakçı'yı Konu Alan Kitap New York'ta Tanıtıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Sevan Bıçakçı'yı Konu Alan Kitap New York'ta Tanıtıldı

Sevan Bıçakçı\'yı Konu Alan Kitap New York\'ta Tanıtıldı

Tanınmış mücevher tarihçisi Vivienne Becker'in yazdığı Türk mücevher tasarımcısı Sevan Bıkçakçı'nın hayatını ve eserlerini anlatan kitabın tanıtımı New York'ta yapıldı.

13.11.2014 10:33  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tanınmış mücevher tarihçisi Vivienne Becker'in yazdığı Türk mücevher tasarımcısı "Sevan Bıkçakçı'nın hayatını ve eserlerini anlatan kitabın tanıtımı New York'ta yapıldı.

Ödüllü tasarımcı Sevan Bıçakçı'nın küçük yaşlarda Kapalıçarşı'da başlayan tasarım hayatını aktaran ve Türk kültürünü yansıtan kitap için yayınevi Assouline'in öncülüğünde Sotheby's Müzayede Evi'nin New York'taki ofisinde bir imza ve tanıtım gecesi düzenlendi. Gecede verilen davet eşliğinde Bıçakçı'nın tasarımlarının yer aldığı özel bir sergi yapıldı.

Kitabın yazarı mücevher tarihçisi Vivienne Becker ve ödüllü tasarımcı Bıçakçı'nın kitabı imzaladığı özel geceye New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Amerikalı sinema oyuncusu Brooke Shields ve Robert de Niro'nun eşi oyuncu Grace Hightower ile Türk ve Amerikalı sanatseverler katıldı.

AA muhabirine açıklamada bulunan Assouline Türkiye Marka Sahibi İrem Kınay, 2010'dan beri Assouline'nin Türkiye'deki ortağı olarak bugüne kadar beş kitap çıkardıklarını ve beşinci kitaplarının Sevan Bıçakçı'yı konu aldığını bildirdi. Kınay, ilk defa Türkiye'de yayınladıkları kitaplardan birinin tanıtımını yurt dışında yaptıklarını söyledi.

Türkiye'ye altı defa en iyi mücevher tasarımcısı ödülü kazandıran Bıçakçı'nın hayranları arasında Brooke Shields, Rihanna, Lady Gaga, Julia Roberts ve Elton John gibi birçok ünlü yıldız bulunuyor. Kariyerine 12 yaşında Kapalıçarşı'da bir mücevher ustasının yanında çırak olarak başlayan Bıçakçı, tasarımlarında Bizans ile Osmanlı tarihini ve görselliğini buluşturuyor. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sevan Bıçakçı'yı Konu Alan Kitap New York'ta Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement