Sevdiği Kız Obez Diye Reddedince 7 Ayda 73 Kilo Verdi - Son Dakika
Güncel

Sevdiği Kız Obez Diye Reddedince 7 Ayda 73 Kilo Verdi

Adana'da bir genç, sevdiği kız 'obez' diye aşk teklifini reddedince 7 ayda 73 kilo verdi.

12.02.2014 10:34  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 29 yaşındaki Ali Sonay, sevdiği kız 'obez' diye aşk teklifini reddedince 7 ayda 73 kilo vererek 176 kilodan 103 kiloya düştü.

80 KİLODAN 176 KİLOYA KADAR ÇIKTI

Adana'da özel bir hastanede satın alma sorumlusu olarak çalışan 29 yaşındaki Ali Sonay, 18 yaşından sonra aşırı yemek ve düzensiz beslenme nedeniyle 80 kilodan 176 kiloya kadar çıktı.

AŞKINI İLAN ETTİ 'OBEZ' DİYE REDDEDİLDİ

Sonay bu nedenle sağlık problemleri yaşamaya başladı. Ancak bir türlü akşam yatmadan önce 6-7 kişilik yemek yemekten vazgeçemedi. Sonay bir gün bir kıza aşık olup ona karşı aşkını ilan ettiğinde, genç kız tarafından obez olduğu için reddedildi.

SPOR SALONUNDA AŞIRI KİLOLARDAN DOLAYI ALETLERİ, YÜZME HAVUZUNDA FAYANSLARI KIRDI

Bunun üzerine zayıflamaya karar veren Sonay, hemen spor salonuna yazıldı, yüzmeye başladı. Ancak spor salonunda aşırı kilodan dolayı aletleri kırdı, yüzme salonunda ise merdivenleri ve fayansları kırdı. 2 yıl böyle spor yaparak zayıflamaya çalıştı ama başaramadı.

7 AYDA 73 KİLO VERDİ

Bunun üzerine medikal müdahaleye karar veren Sonay, midesini ameliyatla küçültmeye karar verdi. Sonay midesini küçülttükten sonra aynı zamanda 7 dalda da spor yapmaya devam etti. Bunun sonucunda Sonay 7 ayda tam 73 kilo vererek, 176 kilodan 103 kiloya düştü.

"ALDIĞIM NEFESİN, ATTIĞIM ADIMIN DEĞERİNİ ANLADIM"

Geç gelen azimle, medikal tedavi, diyet ve spor ile kilo verdiğini anlatan Sonay, "Sevdiğim bir insan vardı. Benim bu halimden hiçbir türlü elektrik almadığını söyledi. Ben de dönüp aynaya kendi halime baktığımda bırakın elektriği hiçbir şey alamadım. Bu nedenle gidip zayıflamaya karar verdim. Sevdiğim kız beni beğenmeyince çok rencide oldum. Ben kendimi aşırı özgüvenli bilirdim ama o cümleyi duyduktan sonra kendime çeki düzen verme kararı aldım. 7 ayda 73 kilo verdim sağlıklı bir şekilde. Literatürde bu kadar kısa sürede aşırı kilo verip hayatta kalan çok az insan var. Ama ben çok sağlıklı kilo verdim. Kilo verdikten sonra aldığım nefesin, attığım adımın ne kadar değerli olduğunu anladım. Sevdiğim kız şimdi başka biriyle evlendi ancak olsun ben sağlığıma kavuştum onun sayesinde" dedi.

Eski kıyafetlerinden bir gömlek ve pantolonu hatıra olarak sakladığına dikkat çeken Sonay şunları kaydetti:

"Mide küçültme ameliyatı yaptırdım ama bunun yanı sıra az yemek yiyip dengeli beslenip spor yapmaya devam ediyorum. Kilo verdim diye sporu ve dengeli beslenmeyi bırakmadım. Daha önce geceleri 6-7 kişilik yemek yiyordum şimdi 3 öğün az az yiyorum. Kilo verdikten sonra insanın az yemekle de yaşayabileceğini öğrendim. Kiloluyken spor bile yapamıyordum. Gittiğim spor salonundaki aletleri kırdım. Gittiğim havuzdaki merdiveni, fayansları kırdım. Ama şimdi öyle bir problemim yok. Fitness, tenis, havuz, yüzme, yürüyüş gibi çok dalda spor yapıyorum."

Sevdiği Kız Obez Diye Reddedince 7 Ayda 73 Kilo Verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sevdiği Kız Obez Diye Reddedince 7 Ayda 73 Kilo Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement