Sevgi, Barış ve Dostluk Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Sevgi, Barış ve Dostluk Turnuvası Sona Erdi

Sevgi, Barış ve Dostluk Turnuvası Sona Erdi

Hakkari'de Gençler Gücü Basketbol Spor Kulübü'nün düzenlediği, Sevgi, barış ve dostluk sokak basketbolu turnuvası sona erdi.

13.06.2013 12:26  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de Gençler Gücü Basketbol Spor Kulübü'nün düzenlediği, yaşları 9 ile 14 arasında değişen 120 çocuk ile 40 yetişkinin katıldığı, 'Sevgi, barış ve dostluk sokak basketbolu turnuvası' sona erdi. Turnuvanın final karşılaşması ise kent merkezinin en işlek caddesinde yapıldı.

Hakkari'deki ilk ve ortaokul öğrencilerini spora teşvik etmek amacıyla Hakkari Gençler Gücü Basketbol Spor Kulübü'nün 2 hafta önce başlattığı turnuva sona erdi. Turnuvaya 120 çocuk ile 40 yetişkin katıldı. Sevgi, barış ve dostluk sokak basketbolu turnuvasının finali ise kentin en işlek yerlerinden Bulvar Caddesi'nde düzenlendi. Birbirleriyle yarışan çocukların ve yetişkinlerin basket mücadelesine, Hakkarililer büyük ilgi gösterdi. Çocuk ve yetişkin 24 takımın katıldığı turnuvada çocuklarda Beyaz Gölge, yetişkinlerde ise Fost Break takımı birinci oldu.

2013 yılında Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Osman Solakoğlu topluma hizmet ödülünü aldığını belirten Gençler Gücü Spor Kulübü Başkanı Mahmut Şimşek, bu ödülü aldıktan sonra Hakkari'de özellikle çocuklara yönelik çalışmalara ağırlık vermek istediğini söyledi. Şimşek,"Hakkari'de sosyal aktivitelerin olmadığı ve yıllarca ilimizin isminin hep kötü anıldığı dönemler geçirildi. Bu barış ortamının başlamasıyla birlikte kulüp olarak sokak basketbolu turnuvası düzenledik. 24 takımın katılımıyla toplam 120 kişiye ulaştık. Final maçımızı Hakkari merkezde yapmaya karar verdik. Daha önce kent merkezinde hiç böyle etkinlik olmamıştı. Benim de çocukluğumdan beri hayalimdi hep Hakkari'de bir gün sokak basketbolu oynamak. Bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum" dedi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sevgi, Barış ve Dostluk Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement