Sevgi Dili’nde Buluştular - Son Dakika
Güncel

Sevgi Dili’nde Buluştular

Kenyalı Malcolmx, Sevgi Dili Türkçe'nin daha fazla kişi tarafından öğrenilmesi için çaba gösterilmesi temennisinde bulundu

25.04.2011 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 23 Nisan festivali düzenlenen programlarla sürüyor. Dün akşam gerçekleştirilen ve Türkçe Olimpiyatları'nda dereceye girenlerin katıldığı 'Güzel Türkçemiz Dünyanın Dört Bir Yanında' programında dünyanın çeşitli yerlerinden gelen misafirler birbirinden güzel Türkçe şarkılarımızı seslendirdi.

GEBZELİLER İÇİN DE SÖYLEYECEKLER

Barış ve kardeşlik mesajlarının verildiği gecede Sevgi Dili Türkçe'nin daha fazla yayılması vurgusu yapıldı. Kocaeli protokolünün yoğun ilgi gösterdiği program tek kelimeyle muhteşemdi. Türkçe Olimpiyatları'nda dereceye girenler 25 Nisan Pazartesi günü de Gebze'de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

EN GÜZEL ŞARKILARIMIZI SÖYLEDİLER

Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Türkçe Olimpiyatları'nda dereceye girenler Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM) en güzel Anadolu türkü ve şarkılarını söyledi. Programa katılan davetliler de şarkı ve türkülere eşlik ederken misafirler salonda Türk bayrakları dağıttı. Ellerinde Türk bayraklarıyla sahneye çıkan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Türkçe Olimpiyatları'nda dereceye giren misafirlere eşlik etti.

SEVGİ DİLİ'Nİ HERKES ÖĞRENMELİ

6. Türkçe Olimpiyatları birincisi Kenyalı Samwel Malcolmx, Sevgi Dili Türkçe'nin tüm dünyaya yayılması gerektiğini vurguladı. Kenya'daki Türk öğretmenlerine bu dili kendisine öğrettiği için teşekkür eden Malcolmx, "Sevgi Dilini daha fazla kişi öğrenmeli" dedi. Kocaeli'ne ikinci kez geldiğini belirten Malcolmx'in, "Burada çok hoşuma giden bir söz var: Çalışınca oluyor" sözleri salondan büyük alkış aldı. Azerbaycan'dan Hatice Alizade ise "Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'dan kucak dolusu selam getirdim" dedi.

41 ÜLKEDEN 1000 ÇOCUK

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kısa bir selamlama konuşması yaparak, tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı kutladığını söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise bu yıl 3'üncüsünü düzenledikleri Çocuk Festivali'nde yine 41 ülkeden 1000 çocuğu ağırladıklarını belirtti. Türkçe Olimpiyatları'nda dereceye giren misafirlerin de Kocaeli'de bulunduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, dünyanın farklı yerlerinden gelen misafirlerle beraber olmanın mutluluk verici olduğunu belirtti.

EN GÜZEL PARÇALARI SESLENDİRDİLER

Türkçe Olimpiyatları'nda dereceye giren Türkmenistanlı Eziz Kutjayev, Amerikalı Gorgi Pavlov ve Amina Mekic, Güney Afrikalı Sibulele Mchani, Moğolistanlı Bilguun Erdenedalai, Alman Pelin Said, Kenyalı Samwel Malcolmx, Mozambikli Costa Khalau, Arnavut Blerta Gjolaj ve Rus Daria Shakalkova aralarında 'Zeytin Yağlı Yiyemem', 'Allah Yar Yar', 'Sen Gelmez Oldun', 'Çile Bülbülüm', 'İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım' ve 'Uzun İnce Bir Yoldayım' gibi sevilen şarkı ve türkülerimizi seslendirdiler.

KOCAELİ PROTOKOLÜ ORADAYDI

Programa Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve misafir ülke gruplarının sorumluları ve davetliler katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sevgi Dili’nde Buluştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement