Sevgi Evleri Hatıra Ormanı'na Bin Fidan Dikildi - Son Dakika
Yerel

Sevgi Evleri Hatıra Ormanı'na Bin Fidan Dikildi

Sevgi Evleri Hatıra Ormanı\'na Bin Fidan Dikildi

Tokat’ın Niksar ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Niksar Sevgi Evleri tarafından oluşturulan hatıra ormanına bin fidan dikildi.

09.04.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Niksar Sevgi Evleri tarafından oluşturulan hatıra ormanına bin fidan dikildi.

Orman İşletme Müdürlüğü, TEMA İlçe Temsilciliği ve Niksar sevgi Evleri organizasyonuyla, Niksar- Reşadiye D-100 Karayolu üzerinde oluşturulan "Niksar Sevgi Evleri Hatıra Ormanı" na dikilen fidanlarla ilgili bilgi veren Niksar Orman İşletme Müdürü İlhan Yazıcı mezarlık selvisi, mavi selvi, çınar, kapakla ve akçaağaç türlerinden olmak üzere bin adet fidan dikimi yapıldığını belirterek, "Özellikle bu yöreye uygun fidanları seçtik, ve 'Sevgi Evleri Hatıra Ormanı' olarak dizayn ettik. Bu etkinlik öğrencilerin topluma kazandırılmasında ve doğa sevgisine etkisi olacağını düşünüyoruz" dedi.

Bölgede diğer okullar içinde hatıra orman alanı oluşturduklarını söyleyen Yazıcı, "Sekiz okulumuz içinde böyle hatıra orman alanları parselledik. 30 dekarlık bir alandan bahsediyoruz, oraya da 3 binin üzerinde yine aynı türden fidanlar diktik" diye konuştu.

Yapılan etkinlikte Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ve protokol üyeleri fidanları toprakla buluşturdu. Törene, Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu'nun yanı sıra, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Özgür Özer, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nadir Dursun, Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cem Gül, Emniyet Müdürü Murat Mutlu, İlçe Müftüsü Ali Canpolat, TEMA İlçe Temsilcisi Tahsin Çamkerten, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şaban Yavuz, Ak Parti İlçe Başkanı Hacı Murat Keleş, Niksar Sevgi Evleri Müdürü Adnan Tanrıverdi ve daire müdürleri ile kurum öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sevgi Evleri Hatıra Ormanı'na Bin Fidan Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement