"Sevgi Köprüsü" Üniversiteden Uzandı - Son Dakika
Güncel

"Sevgi Köprüsü" Üniversiteden Uzandı

"Sevgi Köprüsü" Üniversiteden Uzandı

"Sevgi Köprüsü Platformu" öğrencileri Mardin Artuklu Üniversitesi'ni ziyaret etti.

09.07.2012 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

''Git Gidebildiğin Kadar Senindir Tüm Coğrafya'' sloganıyla toplumsal barışı desteklemek adına, farklılıkları bir araya getiren "Sevgi Köprüsü Platformu" öğrencileri Mardin Artuklu Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ'ın makamında kabul ettiği İstanbul'un değişik üniversitelerinde eğitim gören 40 kişilik üniversite öğrenci grubu, Birleşmiş Mimarlar Derneği'nin girişimiyle başlattığı Güneydoğu Anadolu gezisinin ilk durağı olan Mardin Artuklu Üniversitesi 'ne gerçekleştirdiği ziyaretlerinde üniversitenin çalışmalarıyla ilgili bilgi edinerek ayrıntılı notlar aldılar.

Üniversite Genel Sekreteri Arpağ "Sevgi Köprüsü Platformu" öğrencilerinin mozaik yapısıyla bir arada yaşanabilirliği göstermesi açısından önemli çalışmalar yaptığını hatırlatarak ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin, akademik ve idari kadrosuyla uluslararası düzeyde yeterliliğini ispatlamış bir sosyal bilimler üniversitesi olma yolunda çok emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Arpağ, öğrencilerin üniversitenin kuruluş süreci ve fiziki yapısı ile ilgili sorularını ayrıntılı şekilde cevaplandırdı.

Arpağ, başta rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay olmak üzere ,üniversitenin seçkin bir öğretim kadrosuyla dünyadaki değişimler ve yenilikler ışığında bulunduğu şehrin birlikte yaşama modelini yerelden evrensele taşıma noktasında gayret göstermeye devam edeceklerini vurgulayarak:

"Bu anlamda Mardin, asırlara dayanan ve tarihi boyunca bütün farklılıkları kucaklayan sosyolojik ve kültürel yapısıyla en güzel emsali teşkil etmiştir." dedi.

Şehre ayak basar basmaz üniversitenin şehirle kucaklaşan etkisini hissettiklerini belirten "Sevgi Köprüsü Platformu" başkanı Muhammed Arpacık ise, Mardin Artuklu Üniversite'nin akademik ve farklılıkları birleştirici vizyonunu hayranlıkla izlediklerini söyledi.

"Sevgi Köprüsü Platformu" öğrencilerini tanıtarak sözlerine devam eden Arpacık, asıl amaçlarının doğu ve güneydoğu insanını daha yakında tanımak ve bu bölge insanına yönelik batıda oluşan önyargıların kırılmasına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Arpacık "Cahil insanlar her türlü yönlendirmelere açık insanlardır. Ülkemiz ne yazık ki doğu ve güneydoğunun cahili. Bu yüzden medyadan öğrendiği doğu ile yıllarca amel etmektedir. "Sevgi Köprüsü Platformu" olarak, Türkiye kamuoyundaki bu cehaleti gidermeyi amaçladık. "dedi.

Ziyaret sonunda İnsanların birbirlerini anlamak için iyi niyet içinde çaba gösterdiklerinde, toplumdaki birçok sorununun üstesinden gelineceğini hatırlatan Şahin Arpağ, konuklara üzerinde Mardin Artuklu Üniversitesi logosu bulunan porselen tabak hediye etti

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Sevgi Köprüsü' Üniversiteden Uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement