Sevgi Sofraları 140 Bin Kişiyi Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Sevgi Sofraları 140 Bin Kişiyi Ağırladı

Sevgi Sofraları 140 Bin Kişiyi Ağırladı

Ramazan ayı boyunca her akşam iftar sofraları kuran Maltepe Belediyesi, 140 bin kişiye iftar yemeği dağıttı.

05.07.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayı boyunca her akşam iftar sofraları kuran Maltepe Belediyesi, 140 bin kişiye iftar yemeği dağıttı. Her kesimden insana hitap eden etkinlikleriyle İstanbul'daki 35 ilçeyi geride bırakarak en iyi 4'üncü seçilen Maltepe Belediyesi, vatandaşlardan tam not aldı.

'Ramazan Kardeşliktir' sloganıyla 30 gün boyunca her akşam Organik Halk Pazarı'nda birbirinden güzel etkinliklere imza atan Maltepe Belediyesi, kurduğu Sevgi Sofraları'nda 100 bin kişiye iftar yemeği dağıttı. Ayrıca Ramazan Sofraları'nı ilçenin 18 mahallesine taşıyan belediye, 'Sokak İftarları' adı altında ise yaklaşık 40 bin kişiyi Sevgi Sofraları'nda buluştururken, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da vatandaşlara yemek dağıttı.

Alanında uzman ilahiyat profesörlerinin konuk olduğu Ramazan Sohbetleri, konserler, çocuklar için tiyatrolar ve illüzyon gösterileri gibi pek çok etkinliğe imza atan belediye, Maltepelilere dolu dolu bir Ramazan yaşattı. Nüfusu 5 binin üzerinde olan Türkiye'nin her köşesinden 20 il derneğini, kurduğu Sevgi Haneleri'nde buluşturan Maltepe Belediyesi, Anadolu'nun farklı kültürlerinin kaynaşmasına ve yöresel tatların vatandaşlara ulaşmasına da vesile oldu. İnanç Turları kapsamında ise belediyenin her mahalleden kaldırdığı otobüsler ile binlerce Maltepeli Fatih'teki Hırka-i Şerif, Eyüp'teki Eyüp Sultan Camii ve Beykoz'daki Hz. Yuşa Türbesi gibi İstanbul'un önemli inanç merkezlerini ziyaret etme imkanı buldu.

Açık havada sinema

'Çekirdek, gazoz bizden izlemesi sizden' sloganıyla, Maltepe sahile kurulan dev ekranda Açık Hava Nostaljik Sinema Günleri düzenledi. 'İftarlık Gazoz', 'Vizontele Tuuba', 'Çiçek Abbas' gibi Türkiye sinemasının sevilen filmleri Maltepelilerle buluştu. İzleyicilere belediye tarafından çekirdek ve gazoz ikram edildi.

Dünyanın gözü Maltepe'deydi

Ramazan boyunca kültürel etkinliklerin adresi olan Maltepe, yurt dışından da önemli konukları ağırladı. Nijerya Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı İbrahim Isah, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Abdulreza Rashed, Tahran 22. Bölge Belediye Başkanı Qasem Molaei gibi Nijerya ve İran'dan üst düzey diplomatlar ve belediye başkanları Maltepelilerin iftar sofrasına konuk oldu.

Öte yandan Maltepe Belediyesi'nin bir ay boyunca süren etkinlikleri vatandaşlardan tam not aldı. Bir araştırma şirketi tarafından İstanbul'un 39 ilçesini kapsayan '2016 Ramazan Ayı Faaliyet ve Memnuniyet Araştırması'nda Maltepe Belediyesi, 4'üncü sırada yer aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sevgi Sofraları 140 Bin Kişiyi Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement