Sevgi Sözcükleri ile Kazandılar - Son Dakika
Güncel

Sevgi Sözcükleri ile Kazandılar

Çekmeköy Belediyesi'nin düzenlediği şiir yarışmasında sevgi kazandı.

13.02.2012 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çekmeköy Belediyesi'nin düzenlediği şiir yarışmasında sevgi kazandı.

Çekmeköy Belediyesi'nin üçüncüsünü düzenlediği "Sevgini En İyi Sen Anlat" şiir yarışmasında en güzel sevgi sözcükleri kağıda döküldü. Türkiye genelinden olduğu kadar yurt dışından da katılımın olduğu yarışma, 14 Şubat sevgililer günü haftasında sonuçlandı. 1089 şiirin katıldığı yarışmada ilk yüze girenler bir yemekte buluştu. Yemekte, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Jüri Başkanlığını Sunay Akın'ın yaptığı yarışmada birinciliği Gülnihal şiiriyle Trabzon'dan Nihat Malkoç kazandı. Malkoç'a birincilik ödülünü Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Sunay Akın birlikte takdim etti. Yarışmaya 3 yıldır katıldığını belirten Malkoç, sevginin bir güne sığdırılamayacak kadar büyük olduğunu, 14 Şubat'ın sembolik olarak kutlandığını, insanın en büyük sermayesinin sevgisi olduğunu söyledi.

Sunay Akın, anlattığı öykülerle, Türk kültüründe sevgi ve sevgiliye verilen değeri anlatarak son dönemlerde tırmanan kadına şiddet olaylarına dur denmesi gerektiğini söyledi.

Yarışmada ikinciliği "Ey Sevgi" şiiriyle İstanbul'dan katılan Abdurrahim Kaya, üçüncülüğü "Aşk'ın Hüneri" şiiriyle Çekmeköy'den katılan Cem Kotan elde etti. Mısralarında yeryüzündeki sevgiyi anlatan genç şairlere ödüllerini, Süheyl Uygur ve Cengiz Küçükayvaz verdi. Usta tiyatrocular ödül töreninde yaptığı esprilerle salondakilere keyifli dakikalar yaşattı.

Ödül gecesinde, Kızılay Çekmeköy Şubesi'nin " Van'da Her Çocuğa 1 Oyuncak" kampanyasına destek yağdı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 14 Şubat sevgililer günü için alınacak hediyelerin oyuncak olarak Van'a gönderilmesi çağrısında bulundu. Hiç tanımadığımız çocuklar için atılacak bu adımla sevginin en güzelinin paylaşılacağını, paylaştıkça büyüyen bu sevginin ülkeyi daha güzel yarınlara taşıyacağını söyledi. Kampanyaya, geceye katılanlardan da destek geldi.

Kızılay Çekmeköy Şubesi tarafından Çekmeköy'de başlatılan ve ülke geneline yayılan "Van'da Her Çocuğa 1 Oyuncak" kampanyasında toplanan binlerce oyuncak Mart ayının ilk haftasında Van'daki depremzede çocuklara götürülecek. Oyuncak bağışında bulunanlar isterlerse Van'a götürülerek oyuncak dağıtımında bizzat bulunacaklar. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sevgi Sözcükleri ile Kazandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement