Sevgililer Günü Konseri - Berkay Toprak & Yunus Muti Jazz Quintet - Son Dakika
Kültür Sanat

Sevgililer Günü Konseri - Berkay Toprak & Yunus Muti Jazz Quintet

Sevgililer Günü Konseri - Berkay Toprak & Yunus Muti Jazz Quintet

Berkay Toprak Jazz Quintet, klasik ve modern dönem caz repertuvarının en sevilen aşk şarkılarından oluşan zengin bir program ile, sevgililer günü özel konserinde Mozarthaus'ta müzikseverler ile buluşuyor.

15.02.2017 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Berkay Toprak Jazz Quintet, klasik ve modern dönem caz repertuvarının en sevilen aşk şarkılarından oluşan zengin bir program ile, sevgililer günü özel konserinde Mozarthaus'ta müzikseverler ile buluşuyor.

İldeniz Çetin: Vokal

Berkay Toprak: Piyano

Yunus Muti: Gitar

Cem Malak: Kontrabas

Burak Durman: Davul

Berkay Toprak, piyano

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Teori-Kompozisyon bölümünden 2006 yılında mezun oldu. Elhan Bakihanov ve Mahir Cetiz ile kompozisyon çalıştı. Kompozisyon çalışmaları boyunca caz müziğine ilgi duydu, Anıl Bilgen ile caz piyano çalıştı. Polonya'da Pulawy Uluslararası Caz Çalıstayı'na 2011,2012,2014 yıllarında katıldı ve sahne aldı. 2014 yılında Kosova - Priştina'da düzenlenen Türk Caz Haftası'nda sahne aldı. Yurtiçinde çeşitli konser salonları ve caz kulüplerinde konserler verdi eserleri çalındı. Halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Caz Anasanat Dalı'nda teori, solfej ve armoni dersleri vermektedir.

İldeniz Çetin, vokal

1998-2002 Pera Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki 4 senelik eğitimin ardından, 2003 yılında İs-tanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü Caz Vokal dalını  kazandı ve mezun olduğu 2008  yılına kadar Nükhet Ruacan'dan vokal, Donovan Nixon'dan teori ve kulak eğitimi, Cengiz Baysal ve  İmer Demirer'den caz ensemble, Selen Gülün'den kompozisyon, Onur Türkmen'den armoni ve teori, Francesco Martinelli'den caz tarihi, Dirk Stromberg'den ar-moni, ensemble ve 20. yy müziği dersleri aldı. Tanınmış caz vokalisti Roseanna Vitro'nun masterclass çalışmasına katıldı. 2005' de katıldığı Uluslararası Pulawy Jazz Workshop'ta Janusz Szprot, Joe Lee Wilson ve Sibel Köse  ile caz vokal çalıştı. Randy Esen'den özel dersler aldı. 2011'de Nardis Caz Vokal yarışmasında dereceye girmiş ve ödülle geri dönmüştür. 2014 güz döneminden itibaren Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Popüler Müzik Şarkıcılığı Anasanat Dalı'nda dersler vermektedir.

Yunus Muti, gitar

Yunus Emre Muti, 1991 yılında Sakarya'da doğdu. Gitar çalmayı 13 yaşında kendi başına öğrendi ve 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi'nin caz bölümüne birincilikle kabul edildi. Lisans eğitimi boyunca Skip Gailles, Howard Curtis, Doug Richards ve Emre Kartarı gibi caz konusunda saygın hocalarla birlikte çalıştı, sahne aldı. Almanya, Hollanda, Kosova ve A.B.D. gibi çeşitli ülkelerde konserler verdi, bir çok farklı projede yer aldı, dersler verdi. Yunus Emre Muti Hacettepe Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra İzmir Yaşar Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine devam ederken aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda caz gitar eğitmenliği yapmaktadır.

Burak Durman, davul

1990 İzmir'de doğdu. Davul çalmaya lise yıllarında okul orkestrasıyla başladı. Bu sırada caz müziğine yönelme isteği ile Avrupa Caz Festivali atölyelerine katılma fırsatı buldu. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Caz Anasanat Dalı öğrencisi olmaya hak kazanıp öğrenimine Ankara'da devam etmeye başladı. Anasanat Dalının kuruluşundan bu yana çok değerli yerli ve yabancı müzisyenlerle çalışma ve birlikte sahne alma fırsatı buldu. Bu süreçte Avrupa' da proje ve workshoplara katılıp, sahne aldı. Mezuniyetinden sonra çalışmalarına devam etmekte ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konser-vatuvarı'nda caz davul eğitmenliği yapmaktadır.

Cem Malak, kontrabas

Cem Malak İzmir'de doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Bilimleri bölümünden mezun oldu. Müzik hayatına çeşitli gruplarla elektrik bas ve kontra-bas çalarak devam etmektedir. Türkiye'nin çeşitli illerinde farklı projelerde, festi-vallerde birçok kez sahne aldı. Halen Ankara'da, Group Inrock ve Group Sensa-tion ile çeşitli organizasyon ve etkinliklerde yer almaktadır.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Sevgililer Günü Konseri - Berkay Toprak & Yunus Muti Jazz Quintet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement