Sevgililere Recm Cezası Kamerada - Son Dakika
Dünya

Sevgililere Recm Cezası Kamerada

Sevgililere Recm Cezası Kamerada

Sevgililer Yüzlerce Kişi Önünde Taşlanarak Böyle Öldürüldüler.

28.01.2011 12:00  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan?ın Tacikistan sınırına yakın Kunduz eyaletinde iki sevgili, zina yaptıkları gerekçesiyle Taliban militanları tarafından yüzlerce kişinin önünde vahşice taşlanarak öldürüldü.

Daily Mail?in haberine göre, Kunduz eyaletine bağlı Deşti Arçi kentinde Sıdıka isimli 19 yaşındaki bir genç kız para karşılığı satıldığı eşinden kaçarak, adının Hayyam olduğu belirtilen sevgilisiyle yaşamaya başladı.

Kızın ailesinin affettiğini söylemesi üzerine çift köylerine döndü. Ancak bu onların sonu oldu. Şehri ellerinde tutan Taliban militanları çifti recm cezasına mahkum etti. Geçen Ekim ayında uygulanan ceza Taliban militanları tarafından videoya alındı. Video görüntüde Sıdıka, beline kadar toprağa gömüldükten sonra kalabalık tarafından vahşice taşlanarak kanlar için de bırakılıyor. Taşların etkisiyle kendinden geçen Sıdıka?nın başına gelen bir Taliban militanı elindeki AK-47 tüfekle gelerek başına iki el ateş ediyor. Görüntülere göre daha sonra sevgilisi Hayyam meydana getiriliyor. Elleri arkadan bağlı olarak yere çömeltilen Hayyam da aynı şekilde vahşice taşlanarak öldürülüyor. Hayyam?ın can çekişirken hıçkırdığı dikkati çekiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Sevgililere Recm Cezası Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık açıklarında yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı
    13:57 Ayvalık açıklarında yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı. Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen gruplar, Ayvalık açıklarında 3 lastik botla Midilli Adası'na doğru seyrediyordu. TCSG-61 ve KB-115 ekipleri tarafından yakalanan düzensiz göçmenler, Ayvalık ilçesinde bulunan Cunda Adası'na getirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlileri tarafından insani yardımlar yapılan göçmenler, İl Göç İdaresi'ne teslim edilecek.

  • Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü
    13:50 Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü

    Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'de çıkan tüm yangınlar Pazartesi günü saat 21.56 itibarıyla söndürüldü. Jinning ilçesi orman ve çayır yangınlarını önleme merkezinden yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybı olmadığı ve yangının nedeninin araştırıldığı belirtildi. Yangın Cuma günü Erjie kasabasının Diantou köyünde başlamıştı.

  • Avustralya Başbakanı, bıçaklı saldırganı engellemeye çalışan Fransız vatandaşını övdü
    13:49 Avustralya Başbakanı, bıçaklı saldırganı engellemeye çalışan Fransız vatandaşını övdü

    Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, alışveriş merkezindeki bıçaklı saldırganı uzaklaştırmaya çalışan Fransa vatandaşı Damien Guerot'un istediği kadar ülkede kalabileceğini, vatandaş olmasının memnuniyetle karşılanacağını söyledi. Guerot, saldırı anında Fransız arkadaşıyla birlikte harekete geçerek saldırganı durdurmaya çalıştıklarını belirtti. Saldırganın babası, oğlunun psikolojik rahatsızlığı olduğunu ifade etti.

  • Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi
    13:49 Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi

    Çin'in Nanjing kentinde yapılması planlanan tren garı için önerilen tasarım, internet kullanıcıları tarafından hijyenik pede benzetildi. Yetkililer, tasarımın erik çiçeklerinden ilham aldığını söylese de, sosyal medya platformlarında milyonlarca kez görüntülenen başlık, tasarımın hijyenik pede benzediği yorumlarıyla dikkat çekti. Garın inşası tahminen 20 milyar yuana mal olacak ve daha önce Çin'de bazı mimari tasarımlar da benzer şekilde dikkat çekmişti.


Advertisement