Sevgin İliklerime İşlesin" Projesi İlk Meyvesini Verdi - Son Dakika
Güncel

Sevgin İliklerime İşlesin" Projesi İlk Meyvesini Verdi

Bilecik Belediyesi, Türk Kızılayı Bilecik Şubesi ve Türkök Kök Hücre iş birliğinde hayata geçirilen "Sevgin İliklerime İşlesin" projesinin ilk meyveleri alınmaya başlandı.

05.03.2018 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi, Türk Kızılayı Bilecik Şubesi ve Türkök Kök Hücre iş birliğinde hayata geçirilen "Sevgin İliklerime İşlesin" projesinin ilk meyveleri alınmaya başlandı. Proje kapsamında gönüllü kök hücre bağışçısı olan genç kız, nakil bekleyen 3 yaşındaki çocuğa hayat verecek.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, geçen yıl başlatılan proje kapsamında verdiği kanla bir çocuğa umut olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Betül Özcan, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlileri ve proje koordinatörleri Gülnur Genç, İlker Çınar ve Gizem Oral'ı ağırladı.

Kök hücre bağışçısı genç kızı kutlayan Yağcı, "Başkan olarak değil, bir insan olarak kutluyorum kızımızı. Güzel ve çok anlamlı bir proje. Verilen kanın özellikle 3 yaşındaki bir çocuğa yaşam umudu olması çok manidar. Bir kişi çok önemli, sayıya bakmamak lazım. Bugün başkası için olan şey yarın hepimiz için olabilir." diye konuştu.

Bir kişinin hayatının kurtarılmasına vesile olacağı için yaşadığı mutluluğu dile getiren Özcan da belki de hiç göremeyeceği bir kardeşi olmasından dolayı duygulandığını vurguladı.

İleriki günlerde Özcan'dan toplanacak kök hücre 3 yaşındaki çocuğa nakledilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sevgin İliklerime İşlesin' Projesi İlk Meyvesini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement