Sevginin Gücü Dost'u Yürüttü - Son Dakika
Güncel

Sevginin Gücü Dost'u Yürüttü

MERSİN'de doğuştan belden aşağısı tutmayan felçli Dost adlı çoban köpeği, bakımevinde gördüğü tedavi sonrasında sağlığına kavuşarak yürümeye başladı.

19.07.2017 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'de doğuştan belden aşağısı tutmayan felçli Dost adlı çoban köpeği, bakımevinde gördüğü tedavi sonrasında sağlığına kavuşarak yürümeye başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Dairesi ekipleri tarafından Arslanköy Mahallesi'nde alınan felçli çoban köpeği, Gözne Geçici Hayvan Bakımevi'ne götürüldü. Veteriner tarafından tedaviye alınan 'Dost', her gün kendisine yapılan fizik tedavi ve masaj uygulaması ile 4 ayda yürümeyi başardı. Bakımevine geldiği günden itibaren personel tarafından uygulanan tedavinin başarılı olmasında, 'Dost'a gösterilen yoğun ilgi ve sevginin en önemli etken olduğunu belirten Veteriner Mehmet Cücük, bir mucizeye daha tanık olduklarını söyledi. Cücük, Dost'un, bakımevine geldiğinde perişan halde olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

HER GÜN MASAJ YAPILDI

"Dost', yürüyemiyordu ve çok zayıftı. Hiç bakım görmemişti. Büyük ihtimalle doğuştan belden aşağısı tutmuyordu. İlk 15 gün serumla besledik. Daha sonra fizik tedaviye başladık. Kalça kısımları, bacaklarına her gün masaj yaptık. Yürüyüş egzersizleri düzenledik. Bıkmadan- usanmadan 3 ay boyunca tedavi ettik. 3 ay tek bir köpekle ilgilenmek herkesin yapacağı bir şey değil. 'Dost', malak ve Kangal karışımı özel bir çoban köpeğidir. Şimdi gayet sağlıklı, oyun arkadaşlarıyla anlaşıyor. Veterinerinden bakıcısına kadar kocaman bir ekibin sevgisiyle cesaretini toplayarak yürüdü Dost. Bu aslında bir mucize." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sevginin Gücü Dost'u Yürüttü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement