"Seyahatname Sergisi" 25 Nisan'da Samsun'da - Son Dakika
Güncel

"Seyahatname Sergisi" 25 Nisan'da Samsun'da

Evliya Çelebi'nin gezici "Seyahatname Sergisi" 25 Nisan'da Samsun'da olacak.

20.04.2012 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evliya Çelebi'nin gezici "Seyahatname Sergisi" 25 Nisan'da Samsun'da olacak.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Samsun AB Bilgi Merkezi ve British Council işbirliğinde gerçekleştirilecek olan, Evliya Çelebi'nin "Seyahatname Sergisi"ne ve "Geçmişte ve Günümüzde: Paylaştığımız Avrupa" isimli panele Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliği yapacak. 2011 yılının Evliya Çelebi'nin 400. doğum yılı olması sebebiyle, sergi ilk defa Londra'da Bethnal Green Library'de açıldı. Geçten kasım ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Londra'da açılışını yaptığı Yunus Emre Enstitüsü'nde de aynı sergi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Türkiye'de ise Evliya Çelebi sergisinin Anadolu gezisi, İlk etapta British Council ve ev sahibi üniversiteler işbirliği ile Kütahya, Gaziantep, Şanlıurfa, Zonguldak, Bursa, Konya, Adana, Kayseri, Eskişehir, Giresun, Denizli, Ankara ve Sivas'ta yapıldı.

Seyahatname Sergisi, 25 Nisan 2012 Çarşamba günü saat 13.00'te Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde açılacak. Sergi açılışının ardından, "Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa" konulu panel OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan yönetiminde ve eski TDK Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Şükrü Haluk Akalın, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Nilüfer Narlı ve İz TV "Hayatın Notlatı" isimli belgesel yapımcısı Nazım Alpman'ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

Ayrıca Evliya Çelebi'nin Ayak İzinde temasıyla hazırlanan ve dönemin bestelerinden oluşan bir dinleti Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları tarafından sunulacak.

Panel süresince konukların konuya ilişkin görüşleri interaktif bir oylama yöntemi ile irdelenip, panel katılımcıları tarafından ayrıca tartışılacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Seyahatname Sergisi' 25 Nisan'da Samsun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement