Seydikemer'e Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Seydikemer'e Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yapılacak

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun temeli atıldı.

24.02.2018 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun temeli atıldı.

Düzenlenen törende konuşan MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar, çocukluğunun geçtiği ilçeye yüksekokul açmanın gururunu yaşadığını ve temeli atılan okulda 16 derslikte 6 bölüm faaliyet göstereceğini söyledi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk de kentte birçok projeye öncülük etmeye ve projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, "Seydikemer'de en önemli konulardan bir tanesi üniversite temelinin atılmasıydı. Hastane yapımıyla ilgilide inşallah finale geldik. Hastanenin imar planını Bakanlığa teslim ettik. Biz Muğla için son 15 senede birçok hizmeti getirmeye çalıştık. Seydikemer, bana göre Muğla'nın incisi. Seydikemer'de AK Parti iktidarı döneminde hizmetlerin en iyisini almaya devam edecek." dedi.

Öztürk, temeli atılan okuldan mezun olacak öğrencilerin ülkeyi geleceğe götüreceğini aktardı.

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer de eğitimin sadece bilgi değil, toplumun sosyal, kültürel, ekonomik her anlamda kalkınmasını sağlayan itici güç olduğunu dile getirdi.

Üniversite bünyesinde Fethiye'de 3 fakültenin bulunduğunu, Fethiye Üniversitesini de ilçeye kazandırmak istediklerini kaydeden Özyer, "Üniversitenin, bölgedeki bütün ilçelerimizde sosyal hayata, o bölgenin yöresel kalkınmasına ciddi bir şekilde katkı sunacağının bilincindeyiz. Üniversiteler bizim için önemli. AK Parti hükümeti bu konuda en büyük desteği veriyor. Bakanlarımız eğitim ile ilgili taleplerimize hiçbir zaman hayır demedi. Bakanlarımıza, Başkanımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz da ilçeye yüksekokul kurulması için çekilen emeklerin karşılığını görmenin mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte yüksekokulun temelini attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seydikemer'e Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement