Seydişehir'de Yazar Vehbi Vakkasoğlu Konferans Verdi - Son Dakika
Güncel

Seydişehir'de Yazar Vehbi Vakkasoğlu Konferans Verdi

Seydişehir\'de Yazar Vehbi Vakkasoğlu Konferans Verdi

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, 2. Kitap Günleri kapsamında Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu konferans verdi.

23.04.2018 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, 2. Kitap Günleri kapsamında Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu konferans verdi.

Konuşmasında aile içindeki iletişimin çok önemli olduğuna vurgu yapan Vehbi Vakkasoğlu, karı koca arasındaki iletişim kopukluğu sonucunda aile yapısının sarsıldığını ve bunun önüne geçilemediği takdirde boşanmaların meydana geldiğini söyledi. Ailede kadının önemine özellikle vurgu yapan, çok sayıda örnekler veren Vakkasoğlu, "Sevgi olmadan hiçbir şey olmaz. Ailede en önemli görev hanımlarımıza düşmektedir. Eş sevgisi dediğimiz bu görevde gülen yüz, samimi yaklaşım, sakin tavırlar önemlidir. Aynı tavırları erkeklerden beklemek de gerekir. Ailede huzur olmadan sevgi olmaz. Anne ve babalar çocuklarının yanında olumsuzluklardan bahsetmemelidir. Eşler arasında sevgi yaşanıyorsa sevgi, nefret yaşanıyorsa çocuğa da nefret yansır. Unutmayın çocuğunuza yansıyan tek şey evinizde eşine nasıl davrandığınız ve onun gördüğüdür" şeklinde konuştu.

Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, bazı dış etkenlerin Türk aile yapısında yozlaştırma yapmak için uğraş verdiklerini de söyledi. Türk ailesinin şu anda dünyada örnek konumunda olduğunu kaydeden Vakkasoğlu, "Kim ne yaparsa yapsın bu aile birliğini yıkamaz. Bizim aile yapımızda sevgi ve sevginin meydana getirdiği iletişim olduğu sürece aile yapımız çok sağlamdır. Aile yapımıza çok dikkat edelim. Evlilik ve aile birliğine bir imza, bir cüzdan olarak bakamayız. Çok önemlidir ve aile mevhumu yaşatılmalıdır. Bizi dünyada yıkacak tek konu ailenin yozlaşmasıdır. Aile kavramı yok olduğunda Türk toplumunun yaşaması da zorlaşır. Bunu bilen dış güçler her türlü televizyon, internet gibi kanallarla bunu yapmaya çalışmaktadır. Aman dikkat edelim, aileyi koruyalım. Ailenin korunması ülkemizin birinci önemde olması gereken konusudur" diye konuştu.

Konferans sonunda 15 Milli İrade Meydanına geçen ve okurlarına kitaplarını imzalayan Vakkasoğlu, Seydişehir'de olmak beni her zaman mutlu etmiştir. Ama mutluluğum bu defa ikiye katlandı. Kitap Günleri münasebeti ile gelmiş olmanın zevki, keyfi içindeyim. Anadoluyu kitapla buluşturanları her zaman takdir ve tebrikle anıyorum. Başkanımız Mehmet Tutal'ında, Rabbim yolunu, gönlünü açık etsin. Yaptığı yollar, parklar, bahçeler başka düzenle çalışmalar tabi takdire değer. Ama asıl güzeli bir eğitimci yazar olarak ifade etmeliyim ki, insanı inşa konusunda yapılanıdır kitap günleri. Kitap Günlerinin, Seydişehir'e yakışır bir güzellik olarak gördüm. Seyyid Harun Veli'nin yanında yakınında olanlara bol kitap okumalı günler diliyorum. İnşallah bu Kitap Günlerinin gelenekselleşeceğini ümit ediyorum. Başta Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere selamla sevgiyle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Program sonunda Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, günün anısına Vakkasoğluna hediye takdim etti.

Şaban Cengiz Kültür Merkezinde düzenlen programa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Seydişehir'de Yazar Vehbi Vakkasoğlu Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement