"Seydişehir İl Olmayı Hak Ediyor" - Son Dakika
Güncel

"Seydişehir İl Olmayı Hak Ediyor"

"Seydişehir İl Olmayı Hak Ediyor"

Konya'da Ribat FM'e konuk olan Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat Seydişehir'in il olması gerektiğini söyledi.

13.06.2012 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Çat, " Türkiye'nin en büyük entegre sanayi tesislerinden birine sahip olması nedeniyle zaten il olmayı hak ediyor" dedi.

Seydişehir Belediye Başkan Abdulkadir Çat, Ribat FM'de sunuculuğunu Mehmet Ali Elmacı'nın yaptığı ilgiyle takip edilen ve geniş bir dinleyici kitlesi olan 'Pozitif Bakış' isimli programa konuk oldu.

Sunucu Mehmet Ali Elmacı'nın, "Seydişehir halkı ve siz il olma konusunda ne düşünüyorsunuz? sorusu üzerine, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, "Seydişehir'in Konya'ya 100 km mesafede olması, nüfusu, entelektüel birikimi, Türkiye'nin en büyük entegre sanayi tesislerinden birine sahip olması nedeniyle zaten il olmayı hak ediyor" dedi. Geçmişte de bu uğurda mücadele vererek Ankara'ya kadar yaklaşık 10 bin Seydişehirliyle yürüdüklerini hatırlatan Başkan Çat, il olunca Seydişehir'in çok daha büyüyüp gelişeceğine inandıklarını ve Seydişehir halkının da bunu istediğini ve hak ettiğini düşündüğünü belirtti.

"Seydişehir Yeterince Tanınmıyor"

Programda Seydişehir'i anlatan ve yaptığı hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Çat, görevde olduğu 38 ayı değerlendirerek yeni yapılacak proje ve yatırımları da anlattı. Konya'nın en büyük üçüncü ilçesi olan Seydişehir'in Konyalı hemşerileri tarafından yeterince tanınmadığını ve takdir edilmediğini ifade eden Başkan Çat, gençlerin zararlı alışkanlıklardan kurtarılarak ahlaklı, faziletli, inançlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacı ile kurulan Seydişehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesindeki sporcuların bireysel ve takım sporlarında Konya Bölgesi'nde çok önemli başarılara imza attığını kaydetti. Başkan Çat, "Voleybol Takımımız Konya Bölgesinin 3. Ligden 2. Lige yükselen tek takımı. Futbol Takımımız 1. Amatör Lige yükseldi. Kızlar Basketbol Takımımız Konya ve Bölge Şampiyonu. Karatede Akdeniz Şampiyonu Milli sporcumuz Dünya Şampiyonasında ülkemizi ve bölgemizi temsil etti. Geçtiğimiz aylarda ülkemize ve bölgemize Balkan Şampiyonluğunu kazandıran karatecimizin, 'Başkanım beni sizden ve Kaymakamımızdan başka kimse tebrik etmedi' sözlerini çok anlamlı buluyorum" dedi.

"Sosyal Belediyecilikte Ezber Bozduk"

Sosyal belediyecilikte ezber bozduklarını, sosyal, kültürel, eğitim ve sportif amaçlı pek çok projeyi Türkiye'de ilk defa hayata geçirdiklerini ve bu konuda örnek alındıklarını söyleyen Başkan Çat, bu kapsamda " Mevlana'yı Görmeyen Kalmasın" projesi ile 60 yaş üstü bin 300 değerli büyüğü Konya'ya Hz. Mevlana diyarına gönderdiklerini ve O'nun sevgi ve hoşgörü çemberine dahil ettiklerini kaydetti.

Başkan Çat konuşmasının devamında, " Çanakkale'yi Görmeyen Kalmasın projesi kapsamında da 2 bin 500 lise son sınıf öğrencimizi bu ülkenin vatan yapıldığı, 225 bin şehidin verildiği, metrekareye 6 bin merminin düştüğü topraklara tarih yolculuğuna Çanakkale'ye gönderdik. Bunun yanı sıra 2 bin 500 8. sınıf öğrencimizi ise Ankara'ya göndererek Anıtkabir, Eski Meclis ve Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesini ziyaret etmelerini sağladık" diye konuştu.

Büyükşehir Yasasına Eleştiri

Mehmet Ali Elmacı'nın, "Yeni büyükşehir yasasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine ise Başkan Abdulkadir Çat, "Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ile yapılan toplantıda Konya Bölgesi'ni oluşturan 14 pilot bölgede itfaiye ve altyapı hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından verileceği, diğer hizmetlerden geriye de cenaze defnetmek ve nikah kıymaktan başka bir şey kalmıyor. Bu hizmetleri de bizim vereceğimiz dile getirildi. Kanalizasyon patladığı zaman saatlerce ekiplerin gelmesi beklenecek. Vatandaşlarımıza alt ve üst yapı noktasında hizmetler vererek kaliteli yaşam standartlarına ulaşması, daha yaşanabilir bir çevre için sağlıklı çalışmalar yapılabilmesinin giderek zorlaşacağı açık" diye cevapladı.

Son dönemde yapısal reformlarla belediyelerin gelirlerinin yüzde 30'una kadar borçlanabildiğine işaret eden Başkan Çat, bu olumlu uygulamanın da kamuoyunda spekülasyonlar yapıldığı gibi belediyelerin istenildiği kadar borçlanmasını önlediğine değindi.

454 Bin TL Belediye Bütçesine Kazandırıldı

Pek çok belediyenin yapmaktan kaçındığı, Seydişehir'in 100 yıllık su sorununu kökten çözecek alt yapı projesi olan, "Su İsale Hattı Projesi" için Seydişehir Belediyesi tarihinde ilk defa hazine teşviki kullanarak KDV ödemediklerini kaydeden Başkan Çat, bundan sonra aldıkları makine alımlarında da kullandıkları 454 bin TL'lik teşviki belediye bütçesine kazandırdıklarını ve bunu da değişik hizmetler şeklinde vatandaşa yansıttıklarını kaydetti.

Pozitif Bakış Programı sunucusu Mehmet Ali Elmacı'nın, "Marka Şehir Seydişehir" için yapılan diğer yatırımların neler olduğunu sorması üzerine ise, Başkan Çat, seçim beyannamelerinde yer alan hizmetleri tek tek yerine getirmenin rahatlığı ve kıvancını yaşadıklarını ifade etti. Başkan Çat, 14 bin metrekarelik pazaryerini kapattıklarını, bölgede tek olduğunu, sadece pazar olarak değil olumsuz hava koşullarında bayramlarda, düğün, konser organizasyonlarında sosyal sportif amaçlı olarak kullanıldığını; balık halini kurarak sağlıklı hijyenik koşullarda balık satışına imkan verdiklerini ifade etti. Canlı hayvan pazarı ve kurban kesim merkezini hizmete açarak bin baş hayvanın modern ve hijyenik şartlarda, kısa sürede kurban kesimi ve satış hizmeti verildiğini belirtti. Söz konusu iki projenin de 18 belediyeye verildiğini sözlerine ekledi.

"Geleceğe Yatırım Yapıyoruz"

Prestij Projesi ve vizyon projesi olarak Atatürk Caddesi'nde geleceğe yatırım yaptıklarını belirten Başkan Çat, bir kilometre uzunluğundaki Atatürk Caddesi'nin alt ve üst yapısını tamamen değiştirdiklerini, yepyeni yaşam alanları oluşturarak çok yakında vatandaşın hizmetine sunacaklarını belirtti. Başkan Çat, "Geleceğe yatırım yapıyoruz. Galericiler Sitesini kısa bir süre sonra halkın hizmetine sunacağız ve şehrin trafik sorununu çözeceğiz" dedi. Kültür Sanat Evi Projesi ile kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılacağını ifade eden Başkan Çat, Seydişehir Belediyesi Şaban Cengiz Kültür Sarayı'nın ise bölgenin yüz akı olarak hizmete gireceğini 414 kişilik tiyatro ve konferans salonu, toplantı salonları, fuayesi ve restoranı ile ilçedeki pek çok kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapabileceğini hatırlattı.

Program Sunucusu Mehmet Ali Elmacı'nın, "Finansal kaynağı nereden buluyorsunuz?" sorusunu ise Başkan Çat, "Akılcı ve sürdürülebilir politikalarla, biraz tasarruf ederek, belediyenin kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak halkımıza hizmet ediyoruz" diye cevapladı.

Ribat FM aracılığıyla Konya ve Türk insanına Seydişehir'in saklı kalmış cenneti, tabiat harikası Kuğulu'yu mutlaka görmelerini isteyen Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Seydişehir'in doğası, havası, suyu, konukseverliği ile gezilip görülmeye değer en güzel yerlerden biri olduğunu ifade etti. Kendilerine bu imkanı sağlayan Ribat FM ve Pozitif Bakış Programı yapımcısı Mehmet Ali Elmacı ve ekibine teşekkür etmesi ile program son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Seydişehir İl Olmayı Hak Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement