Şeyh Raid Salah'ın Hücre Cezası 6 Ay Daha Uzatıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Şeyh Raid Salah'ın Hücre Cezası 6 Ay Daha Uzatıldı

Şeyh Raid Salah\'ın Hücre Cezası 6 Ay Daha Uzatıldı

İsrail Beerşeba Mahkemesi, Filistin İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah (59) Abu Şakra’ya verilen hücre cezasını 6 ay daha uzattı.

15.02.2018 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Beerşeba Mahkemesi, Filistin İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah (59) Abu Şakra'ya verilen hücre cezasını 6 ay daha uzattı.

Basına açık olarak yapılan duruşmada mahkeme İsrail hapishane idaresinin isteğini kabul ederek Şeyh Salih'in 26 Şubat'ta bitecek olan hücre cezasını 6 ay daha uzatma kararı aldı. İsrail hapishane idaresi Şeyh Salih'in yalnızca halkı selamlamasına izin verdi, basına açıklama yapmasına engel oldu. Duruşmayı Arap ve İsrail politikacıları, Şeyh Salah'ın karısı ve ailesi izledi.

Hakim Ehron Mmashnewt, hapishane idaresindeki hücre cezası komitesinin tavsiyesi gereğince, Şeyh Raed'in sağlık durumunun yanı sıra İslami Hareket Başkanı ve Arap toplumu ve İsrail'de nüfuzlu bir kişi olması sebebiyle hapishanedeki diğer mahkumlara karışması halinde Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde İsrail hükümetine tehlike oluşturacağını ileri sürerek hücre cezasının 6 ay daha uzatılmasına karar verildiğini söyledi.

Şeyh Salah'ın Avukatı Dargam Saif, Şeyh'in Salah'ın mahkeme salonuna gülümseyerek girdiğini ve sağlık durumun iyi göründüğünü söyledi. Avukat Dargham Saif, Şeyh Salah'ın hücre cezasının gizli bir delile dayandırıldığının belirtildiğini bu konuda kendilerine bilgi verilmediğini söyledi. Delilin açıklanmaması sebebiyle savunma yapamadıklarını, bunun üzerine konuya insan hakları açısından müdahale edeceklerini söyledi.

Savunma, bu gizli delillerin hapishane idaresine kim tarafından verildiği konusunda da bir açıklama yapılmadığını ifade etti. Avukat, bu uygulamayla kendilerine savunma hakkı verilmediği için mahkemenin çalışma şekline itiraz ettiklerini, bu uygulamanın mahkeme süresine uzatacağını, yargılamanın kısa zamanda bitirilmesinin zanlının lehine olduğunu söyledi. Bu kararın İsrail'in kanunlarına da ters düştüğünü, sanık durumundaki Şeyh Salih'e hiç bir suç isnat edilmediğini yalnızca siyasi takibe alındığını belirtti. - KUDÜS

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Şeyh Raid Salah'ın Hücre Cezası 6 Ay Daha Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement