Seyhan'da otogar kararına muhalefetten şerh - Son Dakika
Güncel

Seyhan'da otogar kararına muhalefetten şerh

Seyhan\'da otogar kararına muhalefetten şerh

Seyhan Belediye Meclisi'nin Ekim ayı üçüncü birleşiminde Merkez Otogar'ın konut ve ticaret alanı olarak açılmasına AK Parti'li ve MHP'li üyeler tarafından ret oyu verildi.

04.10.2019 08:36  Güncelleme: 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyhan Belediye Meclisi'nin Ekim ayı üçüncü birleşiminde Merkez Otogar'ın konut ve ticaret alanı olarak açılmasına AK Parti'li ve MHP'li üyeler tarafından ret oyu verildi. Karar oy çokluğuyla kabul edilince Cumhur İttifakı üyeleri karara şerh koyacaklarını açıkladı.

Seyhan Belediye Meclisi Meclis 1. Başkanvekili Yasemen Çelik, katipler Duygu Ayçe Atikaslan ve Sultan Zeynep Erciyes Başkanlığında toplandı.

Gündem dışı konuşmaların yapılmadığı mecliste İYİ Parti'li Yusuf Bünyamin Ateş'in kentsel dönüşüm alanlarında deprem anında toplanma alanlarına sağlık ocakları açılarak, yaralılara anında müdahale edilmesi gerektiğinden, söz konusu alanlara sağlık ocağı yaptırılmasına ilişkin teklifi oy birliğiyle gündeme alındı.

CHP'li Güngör Geçer'in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Seyhan Belediyesi'ne hibe edilecek araçların alınmasına yönelik teklifi de gündeme oy birliği ile alındı. Böylece 20 maddeden oluşan Ekim ayı meclis gündem sayısı 22'ye yükseldi.

Gündemin 9.maddesinde Seyhan ilçesi, Yeşiloba, Fevzipaşa, Demetevler ve Sakarya Mahalleri 165 Ha Alanda Hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Teklifine Ait İmar, Çevre, Kanunlar, Plan ve Bütçe, Eğitim, Kültür ve Sanat, Ulaşım, Tarife, Sağlık, Halkla İlişkiler, Gençlik Spor, Tüketiciyi Koruma Müşterek Komisyon Raporu okundu. Komisyonda oy çokluğuyla kabul edilen rapor hakkında konuşan AK Parti'li Mustafa Aydın, mevcut 165 hektarlık alanda çıkmaz sokakların olduğunu, eski dönemde 2.4 olarak verilen yoğunluğun ciddi bir yoğunluk olduğunu belirterek, bu yeni, dönemde yapılan imar planında otogarın yok sayıldığına dikkat çekti. Aydın, otogar esnafı başkan ve yöneticilerinin de izlediği meclisteki konuşmasında,

"İmar planı ile bu yerler konut ve iş yeri alanı haline getiriliyor veya yok edilmek isteniyor. Otogar haricinde hiçbir değişiklik yok. Oy çokluğuyla geçirilen imar planı Adana Büyükşehir Belediyesi otogarını kapsamaktadır" ifadelerini kullandı.

Otogar için yeni bir yerin belirlenip belirlenmediğini soran Aydın, "Belirlendiyse neden haberimiz yok? Belirlenmediyse, otogar imara açılıyor. İmara açılırsa otogar içerisinde mülkiyet sahipleri var. Onlar kendi imar parsellerine inşaat yapacaklar mı? Planın geri komisyona gönderilmesini ve düzenli bir şekilde hazırlanmasını yüce meclisimize arz ediyorum" diye konuştu.

Gündem hakkında başka söz alan olmayınca CHP'li Fadime Geçioğlu, maddenin komisyondan geldiği gibi oylanmasını istedi. Gündem oy çokluğuyla karara bağlanınca yerinden söz alan MHP'li Şehmus Uçar, maddeye şerh koyacaklarını açıkladı.

Pınar Mahallesi 13 Nolu Çocuk ve Dinlenme Parkının adının "Pınar Şehit Muhabere Uzman Çavuş Samet Özkan Dinlenme Parkı" ve "Dumlupınar Mahallesi 1 Nolu Çocuk ve Dinlenme Parkının adının "Dumlupınar Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ercan Sanca Çocuk ve Dinlenme Parkı" olarak değiştirilmesi talebiyle ilgili CHP'li Fadime Geçioğlu, her iki maddeninde komisyona havale edilmeden direkt oylanmasını talep etti. Her iki karar da oy birliğiyle kabul edildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Seyhan'da otogar kararına muhalefetten şerh - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı
    19:59 Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı

    Uşak'ın Sivaslı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Vural idaresindeki traktör şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Fatma Vural ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Tatvan'da Vefa Projesi ile vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor
    19:55 Tatvan'da Vefa Projesi ile vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor

    Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen 'Vefa Projesi' kapsamında, yaşlı ve engelli vatandaşların evleri temizleniyor ve kişisel bakımları yapılıyor. Proje kapsamında tespit edilen 100 hane düzenli olarak ziyaret edilerek ihtiyaçlar ve talepler not alınıp ilgili kurumlara iletiliyor. Bu hizmetten ilçedeki yaşlı, hasta, engelli ve ihtiyaç sahibi aileler faydalanıyor.


Advertisement