Seyhan Müftülüğü "Gönül Gözüyle Görenlere" Işık Oldu - Son Dakika
Yerel

Seyhan Müftülüğü "Gönül Gözüyle Görenlere" Işık Oldu

Seyhan Müftülüğü "Gönül Gözüyle Görenlere" Işık Oldu

Adana’da, Seyhan Müftülüğünce açılan görme engellilere yönelik Kur’an Kursu devam ediyor.

28.03.2016 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, Seyhan Müftülüğünce açılan görme engellilere yönelik Kur'an Kursu devam ediyor.

Seyhan Müftülüğü bünyesinde açılan ve pazar günleri devam eden Kur'an Kursu'nda öğrenciler, kendilerine tahsis edilen iki ücretsiz servis aracıyla evlerinden alınıp, ders bitiminde tekrar servisle evlerine bırakılıyor.

Halen Adana Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi'nde devam eden Kur'an Kursu'nu, Seyhan İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Güller ve Çukurova İlçe Müftüsü Hüseyin Gün ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında öğrencilere, görme engellilere yönelik olarak hazırlanan Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur'an-ı Kerim Meali, İbadetlerim I-II, Ahlakım, Siyer ve İtikadım serisi ile Türk Edebiyatından Seçme Hikayeler isimli kitaplar hediye edildi.

Duygu dolu anların yaşandığı ziyaret esnasında öğrenciler, kendilerine verilen hediyelerden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, kursun açılmasında emeği geçen başta ilçe müftüsü olmak üzere tüm yetkililere ve özellikle hocaları Daru'ş-Şifa Camii Müezzin Kayyımı Bekir Şen'e teşekkür ettiler.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, "Gönül gözüyle gören kardeşlerimizin bu sevincini görmek bizim için çok büyük bir mutluluk. Adana'da ve Seyhan'da bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Görevlimiz Bekir Şen hocamız, geçen yıl görme engellilere yönelik formatör öğreticilik kursuna katılmıştı. Bu bizim için bir fırsat oldu. Hocamıza kendisi rehberliğinde görme engellilere yönelik bir kurs açma düşüncemizi ilettiğimizde kendisi buna çok sevindi. Hemen çalışmalara başladık ve kısa süre içerisinde kursu açtık. İlk haftalarda öğrenci sayımız biraz azdı. Sebebini araştırdığımızda öğrenciler kursa gelip gitmekte sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Biz de bu sorunu servisle çözmeye çalıştık. Bu hizmete yerel yönetimlerin de katkısını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na müracaat ederek servis talebinde bulunduk, onlar da kabul ettiler ve öğrencilerimiz için iki adet ücretsiz servis aracı tahsis ettiler. Ben buradan başta Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanımız Mete Şahin olmak üzere emeği geçen Büyükşehir Belediyesi Başkanına ve çalışanlarına teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bugünkü ziyaretimizde de Seyhan Belediyesince daha önceden tedarik edilen ama henüz dağıtılmayan kitapları dağıttık. Bize bu imkanı sağlayan Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Ercan Kandemir'e ve Belediye Başkanına da teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Öğrencilerin çok istekli ve böyle bir kursun açılmasından da büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Güller, şöyle devam etti:

"10-11 yaşındaki küçük çocuklarımızdan tutun da 50 yaşına kadar ağabeylerimiz bu kursta eğitim görüyor. Bir kısmı Kur'an-ı Kerim'i okumaya başladı bile. Küçük yaştaki öğrencilerimiz velilerinin refakatinde kursa geliyorlar. Onların duasını almak, yüzlerindeki tebessüme ve her ne kadar göremeseler de gözlerindeki ışığa ve mutluluklarına şahit olmak bizim için her şeyden daha kıymetli. Onları mutlu etmek, mutlu görebilmek bizi de mutlu ediyor. Ben buradan, kursta öğreticilik yapan görevlimiz, Müezzin Kayyım kardeşimiz Bekir Şen hocamıza da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir fedakarlık örneği göstererek hizmet ediyor. Bekir Hocamız başımızda olduğu sürece bu kurslara ara vermeden devam etmeyi düşünüyoruz."

Kursla ilgili bilgi alan Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün de kendilerinin de işitme engelliler için bir kurs açmayı planladıklarını ve çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Gün, "En büyük sıkıntıyı öğretici hoca temininde yaşıyoruz. Bu amaçla bir görevlimizi kursa gönderdik. Başarıyla tamamlayarak döndüğü zaman biz de işitme engellilere yönelik bir kurs açacağız" dedi.

Ziyaret sonrasında toplu fotoğraf çekinme talebinde bulunan öğrenciler, bu fotoğrafları sosyal medyada paylaşmak istediklerini söylediler. Akıllı telefonlarına yükledikleri seslendirme programıyla bunu kolaylıkla yapabildiklerini söyleyen öğrencilerin talebi üzerine, İlçe müftüleriyle toplu olarak ve ayrı ayrı resim çekinen öğrenciler daha sonra servisle evlerine döndüler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seyhan Müftülüğü 'Gönül Gözüyle Görenlere' Işık Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement